De Zelfstandigenaftrek Moet Blijven

Tom

/ #814 Hard werken gestraft

2013-09-01 10:36

Lekker dan, na het investeren van 18000 dollar voor mijn eigen omscholing van bouwkundige naar 3D artiest en aanschaf van apparatuur voor mijn eigen bedrijfje kon ik net rondkomen. Met deze maatregel is alles voor niets geweest. Hard werken en eigen verantwoordelijkheid wordt niet beloond. In tegendeel, het wordt keihard afgestraft.

Alternatief idee: De staatschuld is sinds de babyboom generatie de touwtjes in handen kreeg (rond 1965) van 21 miljard naar 480 miljard euro opgelopen, we betalen per jaar 12 miljard euro rente over dit bedrag. Waren de schulden er niet, hadden we 6 miljard euro over!
De enige eerlijke manier om de problemen op te lossen is door de generatie die de schulden veroorzaakt heeft, hiervoor op te laten draaien.
In kas van de pensioenfondsen zit 1000 miljard euro. Als we de staatsschuld hiermee afbetalen krijgen de mensen die de schuld veroorzaakt hebben nog meer dan de helft van hun pensioen, het pensioen van de mensen die al een tijd aan het werk zijn wordt ook gehalveerd maar deze mensen kunnen daarna vol op door sparen.
Verder kan de jongere generatie met een schone lei beginnen en is de kans dat vertrouwen in de overheid weer terug komt (er is immers 12 miljard per jaar over en de kans op extra bezuinigingen is enorm afgenomen).