De Zelfstandigenaftrek Moet Blijven


Gast

/ #1638 Re: ZZP'ers vormen basis voor sociale innovatie en houden zorg en welzijn betaalbaar...

2013-09-13 13:01

#1527: - ZZP'ers vormen basis voor sociale innovatie en houden zorg en welzijn betaalbaar...

ONDERNEMERS/ZZP'ERS LEVEREN GROTE BIJDRAGE AAN MAATSCHAPPELIJKE ACTIVITEITEN:

Onderzoek laat zien dat ondernemers nog steeds RUIMHARTIG ook hun sociale en maatschappelijke bijdrage leveren in Nederland, ondanks de crisis. In zorg en welzijn, in de sport, tbv de leefbaarheid in de wijk/buurt. Alle hens aan zakelijke dek voor hen, maar dat weerhoudt de meesten er niet van om ook in die zin nog steeds hun bijdrage te leveren, naast de uren dat zij al met het ondernemerschap bezig zijn!!

Dat zou de overheid ook voor hen eens moeten doen: en dus als steuntje in de rug het laatste restje belastingfaciliteit niet wegnemen. Ondernemers/ZZP'ers nemen over het geheel dus ook andere taken in Nederland vrijwillig op zich. Wellicht niet zo zichtbaar, maar nu worden ze voor al hun moeite dus ook nog eens dubbel gepakt!! Zij zijn dus al "maatschappelijk" bezig zoals de overheid wil, maar die zin zal wel snel minder worden... Straks: Daag vereniging, daag wijk, daag sportclub.... Geen "sponsoring" in natura en uren meer!? Je kunt je geld en je uren tenslotte maar 1 keer besteden als ondernemer. Minder geld per maand over zal betekenen: nog meer werken voor hetzelfde, nog minder uren voor andere zaken.

Recent onderzoek Universiteit Tilburg:

http://www.josettedijkhuizen.nl/index.php/artikelen/256-onderzoek-josette-dijkhuizen-ondernemers-leveren-grote-bijdrage-aan-maatschappelijke-activiteiten.html#!