laat Karin wonen!

Dick

/ #84 Re: Re: Even wat nuance!

2014-01-09 20:36

#81: - Re: Even wat nuance!

Ben jij misschien zelf de Karin die onderwerp van deze petitie is? Gezien je reactie lijkt het daar wel een beetje op. In dat geval het volgende.

In plaats van in de gemeente Dronten hadden ook wij al enkele jaren ver weg hebben kunnen wonen (ongeveer 1750 km hier vandaan) toen de partner van onze dochter overleed. Door omstandigheden was het nog niet tot een feitelijke verhuizing gekomen; achteraf gezien gelukkig ook maar. Inderdaad hadden we haar dan niet kunnen helpen zoals dat nu wel kon. Dan had ze waarschijnlijk ook zo'n tijdelijke woning van OFW moeten aanvaarden. Maar daarin investeren alsof dat niet een tijdelijke woning was, maar een die echt voor onbepaalde tijd was toegewezen, dat zou ze toch niet hebben gedaan. En ja, ze zou gewoon uit de woning zijn vertrokken als OFW dat op grond van de bepalingen uit het contract zou willen. Afspraak is toch zeker afspraak? Zij zou dan echt niet op straat zijn komen te staan, net zo min als jou dat half februari met twee kinderen zou overkomen, hoewel sommige reageerders wel willen suggeren dat die 'onmenselijke' OFW dat gewoon doet. In Nederland gebeurt dat zelfs tokkie-families niet die hun omgeving soms jarenlang hebben geterroriseerd en eindelijk uit hun huis worden gezet. Nee, door die petitie 'Laat Karin Wonen!' wordt volgens mij absoluut een verkeerde indruk gewekt en wordt de integriteit van OFW op een grove wijze in twijfel getrokken. Om over die vele simpele en overdreven-emotionele 'steunbetuigingen' maar te zwijgen.

Ik heb mijn bijdrage aan de discussie geschreven om aan te tonen dat je niet de enige bent -en nooit zult zijn- die door de omstandigheden gedwongen acuut en dringend behoefte heeft gekregen aan een eigen plek waar je rustig en zelfstandig je leven kunt leiden. Net zo min als onze dochter dat is. Noodwoningen bestaan formeel niet in de gemeente Dronten. Wel heb ik begrepen dat OFW woningen beschikbaar houdt voor bijvoorbeeld gezinnen die als gevolg van een verwoestende woningbrand plotseling dakloos worden. Maar anderen worden op een andere manier aan onderdak geholpen, zoals met zo'n tijdelijke woning dus. Jammer dat er nogal wat echtscheidingen voorkomen en tenminste een van de partners dan, al dan niet met kinderen, eigen onderdak nodig heeft. En dat er vrouwen zijn die hun partner verliezen, zelf de huur of hypotheek niet kunnen opbrengen en, al dan niet met kinderen, eigen onderdak nodig hebben. Dan zit er niets anders op dan de regels te volgen die een eerlijke toewijzing van de beschikbare woningvoorraad mogelijk maakt. Dat is in ieders belang.

Mijn dochter en wij wensen ook jou het beste toe en hopen dat je snel en op een 'nette' manier aan een fijne woning geholpen zult worden.