RED HET NEERHOF


Gast

/ #75 Re: RED HET NEERHOF

2011-06-19 23:32

#16: Karel DR -

Beste Karel,

Jeugdbewegingen horen thuis in jeugdhemen, jeugdverblijfcentra enzovoort. Ik heb meer dan 20 jaar actief jeugdkampen georganiseerd en zit momenteel nog steeds in de beheerraad van één van 's lands grootste jeugdwerkingsorganisaties. Als een educatief project (uit populisme, vroege verkiezingskoorts...) moet worden opgeofferd om scouts en chiro tevreden te stellen, dan is men toch niet goed bezig. Het Neerhof kan door een groep "bezocht" worden als activiteit (excursie), maar kan onmogelijk dienen als verbljfplaats. Deze beslissing zou zeer oneervol zijn tegenover elk pedagogisch project dat nog wordt uitgewerkt.

U en helaas ook dhr. De Lille hebben het mis als er gesteld wordt dat het kind centraal moet staan in het Neerhof. Het is de natuur en de actieve beleving ervan die centraal staat.

Ik ben ten zeerste ontgoocheld in uw uitspraak waarvan geen enkel argument doordacht blijkt. Een degelijk policius onwaardig! Ik ben evenzeer teleurgesteld in "Groen" die het groen gezwind opzij wil plaatsen om tegemoet te komen aan een vraag die niet past in het correcte kader.

Ik hoop dat dhr. De Lille zijn verstand zal gebruiken zodat de zijn geloofwaardigheid niet verder aangetast wordt.

 

Met vriendelijke groet

P.M.