Neen aan rekeningrijden voor personenwagens!

ter overweging

/ #211 reorganiseer openbaar vervoer

2014-02-09 11:52

Geef iedereen een algemeen abonnement op het openbaar vervoer, tegen één vaste sociale prijs van rond de 1 € per dag en per persoon vanaf een bepaalde leeftijd ( ?).
Laat het verschil in kostprijs aan de overheid .

Zorg ervoor dat en dan voldoenden openbaar vervoer is ,zowel bus tram , trein ,metro , enz.
( dus uitbreiding + werkgelegenheid) en laat ze in circuits rijden die elkaar overlappen, de dan kan men van de ene naar de andere lus en geraakt men overal, ook in een landelijke omgeving.
Pas daarbij de intensiteit of de hoegrootheid aan naargelang de drukte en behoefte.
Organiseer een computergestuurd systeem in de privé auto s , zodanig dat men zichtbaar veilig kan instappen ,en het mogelijk maakt , om van A naar B te gaan , vooral op landelijke plaatsen.
Men kan bv een vast fiscaal voordeel toe te kennen.( voor gemeenschappelijk gebruik van een auto , vb auto met één chauffeur neemt gelijk wie mee , .. die via een controle systeem kan instappen, tot waar de chauffeur moet)
Maak ook rond de steden satelliet parkings, van waaruit satelliet busjes u op de plaats van bestemming brengen.
Organiseer ook een Europese verplaatsing op basis van km kopen op een bestaande kaart ( voor de buitenlandse verplaatsingen) bv op de id kaar .

Het zal zeer sociaal zijn want iedereen kan dan voor zijn deuropstappen en afstappen waar hij wil en vervolgens de éérst volgende passerende bus , trein of autostop , nemen naar de richting die hij uit wil, om zo op zijn plaats te geraken.
Het zal in veel gezinnen de tweede auto weghalen , en dus ook veel minder autos op de weg.( met behoud van koning auto, vrijheid) Of autoloze gezinnen.

Maak daarbij , het gebruik van de auto duurder door een taxatie op de categorie van de wagen .
Bv , door een formule op basis van het type auto en de gereden kms.
Vb een auto van 100.000 € en een auto van 15.000 €, laat die van 100 000 6.5 x meer km vergoeding betalen dan de andere, en iedereen betaald in verhouding, of bijna niets als hij het openbaar vervoer betaald.( zeer sociaal) dus dure zuinige wagens betalen op andere manieren.
Maak aftrekbaarheid bv eenvormig voor iedereen ook de loontrekkende.
(iemand die zijn wagen nodig heeft voor zijn werk moet die in onkosten kunnen brengen)
Schaf ingewikkelde toestanden als km vergoeding af.( vraagt veel controle en werk voor boekhouders en andere) enzv.