Ik doe aangifte tegen Geert Wilders

De boemerang

/ #2272 Van Vliet doet boekje open

2014-04-02 09:57

Ook Roland van Vliet, onlangs uit de PVV-fractie gestapt vanwege Wilders' recente uitspraken, doet een boekje open over de PVV. Niets nieuws, eigenlijk, want dit wisten we alles allang, maar het is toch prettig om een en ander nog maar weer eens bevestigd te krijgen:

http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/2014/4/In-PVV-fractie-heerste-juichstemming-na-Marokkanen-uitspraken-1494663W/

Minstens even amusant zijn de commentaren die, even voorspelbaar, gegeven worden op van Vliet's woorden. Demoniseren, bashen en het voeren van een hetze mag kennelijk alleen gebeuren door aanhangers van de PVV zelf, die diep buigen voor de afvalligen zolang zij nog voor de PVV op het pluche zitten, maar verketterd worden voor al wat niet mooi is, zodra zij een andere weg kiezen. "Kikkertjes die van de wagen gesprongen zijn", zei PVV-er Dion Graus nog.

Heerlijk als mensen zo publiekelijk over hun (ex-)collega's spreken. Je zou toch echt zin krijgen om ook bij zo'n club te willen horen? Het zou zo maar eens kunnen dat je zelf het mes mag uitzoeken dat ze in je rug zullen steken, zodra je tot bezinning komt. Maar goed, dat hoort toch bij de bende-cultuur?