Stop de overlast, geen horeca met terras op Snoekjessteeg 1-3


Gast

/ #18 Het beleid (?) van de Gemeente

2014-11-17 13:11

Inmiddels heeft de ondernemer een lange uitleg rondgestuurd, waarin de werkelijke wensen worden uitgelegd, Geen cafe maar lunchroom/restaurant, met beperkte? alcoholvergunning.

Het oorspronkelijke plan nu wel met een terras van max. 3-4 tafels aan de gracht aan de achterkant, een lange bank onder de (hele?) galerij en een rij tafels aan de Antoniesbreestraat. "Waarbij de doorgang langs alle zijden behouden blijft." Allemaal tot 7 uur 's avonds. Of die lange bank dan ook naar binnen gaat vertelt de schrijver niet.

 

Over de gemeente staat er het volgende:

"Tijdens gesprekken bleek dat er reeds opwaarderingsplannenbestaan voor de Sint Antoniesbreestraat waarin ook ruimte is voor meer horeca (...) De Sint Antoniesbreestraat is voor ondernemers een enigszins actergebleven straat ten opzichte van omliggende winkelgebieden, dit terwijl de straat vele passanten kent. De ondernemersvereniging heeft daarom samen met het stadsdeel een opwaarderingsplan gemaakt om de straat aantrekkelijker te maken voor het winkelend publiek en de uitstraling te verbeteren. Deze plannen bestaan onder andere uit het aanbrengen van meer groen en uniforme uithangborden. Ook de realisatie van horeca, met wellicht een terras (...)"

 

Beetje krom wel, er zijn veel passanten, en daarom moet de straat aantrekkelijker worden?

Door ze de weg te versperren met terrassen en bloembakken?