Stop geluidshinder tram 5 & 10 terminus Wijnegem


Gast

/ #8 Re:

2015-02-23 20:36

#5: -  

 Bewoner van Frans Van Schevensteenstraat:

Klopt inderdaad dat er al vanaf 7u geen plaats meer is om te parkeren. Dit was eigenlijk al op voorhand te voorspellen dat er bij het in dienst gaan van de tram een probleem ging zijn.
Dit probleem is van toepassing voor alle naburige straten.
Ik begrijp nog altijd niet dat er geen extra parkeerplaats voorzien is tijdens het ontwerpfase van deze terminus.
Tevens is er zonder enig overleg vanuit de gemeente ook nog parkeerplaats ingenomen voor de creche. Als de gemeente hiervoor plaats kan maken kan het invoeren van een bewonerskaart ook wel geen probleem zijn. Er is trouwens parkeerplaats genoeg aan shoppingcenter/makro,... maar dat zal waarschijnlijk op klachten stoten van de "kapitaalkrachtige" eigenaars. (en te moeilijk liggen) 

Wat betreft geluid.
Blijft inderdaad een storende factor en ook dit was eigenlijk op voorhand te verwachten. Of er iets aan te doen is, betwijfel ik. Ik heb namelijk vroeger ook gewoond aan een tram terminus en ook hier was er steeds het geluid van piepende tramsporen hoorbaar.
Ik zie de gemeente nog vers gebakken koffiekoeken uitdelen voor de indienstname van de tram te vieren aan de terminus. Ze hadden beter dat geld bijgehouden voor iets anders dan een kat in een zak.