Stad Brugge: Stop met het euthanaseren van zwerfkatten

Devroye Tine

/ #613 de waarheid

2015-06-24 07:47

"Het uitvoeren van een vangactie door (vaste) medewerkers van het Blauwe Kruis en het oordeel van de dierenartsen van het Blauwe Kruis, biedt volgens ons een grote garantie op een correcte inschatting van het gedrag van de kat en het vaststellen van tekenen van domesticatie. "

tekst van schepen Dierenwelzijn M.Hoste

Stad Brugge doet dus helemaal niet veel: rekent gewoon op het Blauwe Kruis voor de UITVOERING.. er is ook geen controle. Bij klachten moet de voorzitter hierop 'INSPELEN' (volgens woorden van het stadsbestuur): dwz: Voorzitter praat ALLES WEER GOED, met leugens, brutale opmerkingen tegenover alle mensen die kritiek hebben (zie mijn artikel over Ivan met zijn katten)..

Foto vankooi: zelfgemaakte kooi door F.=bestuurslid van BX: u ziet de grote gaten: hierdoor steken de poten van de katten doorheen, met kwetsuren als gevolg: kreupele poten. (heb hier ook foto van, van kreupele kat) Katten moeten dagenlang nog in deze kooien zitten, op elkaar gestapeld, uitwerpselen vallen er doorheen. Kregen ook geen eten vooraleer ze verdronken worden.., in blauwe zak en hup in container stinken..