Stad Brugge: Stop met het euthanaseren van zwerfkatten

rabbitbiteback

/ #628 mijn reactie als ervaren kenner op brief van HOSTE (zie in vorige berichten)

2015-08-29 17:59

Mijn reactie als ervaren kenner van het asiel van dichtbij:

‘in uitzonderlijke gevallen is er doding’: NEE, in het boekje SCHUTHOK dat het asiel zelf uitgeeft staan de cijfers van doding: 60 % van de katten wordt gedood. Dus niet zo uitzonderlijk toch? Daarbij kan je ook eens de financiële cijfers vergelijken van andere asielen: een ander asiel geeft 77.569 euro uit aan 582 katten (jaar 2014) Brugge: 50.000 euro voor het dubbele aantal katten(1.100) en dan nog de 641 honden erbij! (bron Brugsch Handelsblad) Brugge geeft dus bitter weinig geld uit aan verzorging en castraties! Ze doen zelfs aan goedkope doding: gratis water van stad voor verdrinking door goedkoop personeel=oppassers. Het gebeurt vaak dat geadopteerde katten ernstig ziek worden meegegeven.(wel 90euro voor een zieke kat)

‘Stad moet zich schikken naar de wettelijke bepalingen’ : Nee, dat doet ze niet: volgens directeur Vlaanderen dierenwelzijn(Eric Van Tilburgh) is de wet zo: katten volgens jachtwet: nu(08/2015): naar asiel brengen van wilde katten(zwefkatten), daar steriel maken en weer uitzetten. Wat zegt M.HOSTE? Zieke en ‘te’ wilde moeten gedood worden! Ook de doding gebeurt zelfs niet op wettelijke wijze! Zie mijn parlementair antwoord via Groen gekregen, van Weyts, met andere overtredingen door de inspectie gemeld.

Vangkooien’: deze zijn bric-a-brac gemaakt door een medewerker van het asiel, op zeer slechte wijze: zeer grote gaten in het gaas waar de dieren hun poten in kwetsen.

'Na oordeel van de dierenartsen': Realiteit: zie vorig bericht ivm de eigenaarskatten van Ivan: deze werden gewoon door een oppasser van dienst gedood, zonder overleg. De voorzitter heeft door de media-aandacht wel gezegd dat hij eerst moest gewaarschuwd worden. Maar dierenartsen worden helemaal niet geraadpleegd, dat KOST TEVEEL CENTEN.

' Gecastreerde katten worden gevrijwaard': zelfs geen doding als ze ‘te’ wild zijn volgens het asiel?? Tiens..hoe zou dat komen?? Misschien omdat ze die dan niet meer moeten castreren en dat heel wat centen bespaard??

‘Worden alle zwerfkatten…’Dus hier volgen dan de katten die wel mogen gedood worden, volgens Hoste de ‘uitzonderingen’=realiteit van 60%: de zieke: als er eentje wat niest: pech.. de ‘te wilde’: als een kat van de stress in die kooi eens blaast , pech.. Er is geen plaatsje te vinden om uit te zetten.. Pech alweer..

‘De meeste katten worden teruggeplaatst in de praktijk’ NEEN dus, kijk maar in het boekje van het asiel zelf met de cijfers: 60% doding!

‘EN dit dan nog met de beste bedoelingen van Stad Brugge,…’ Wat als er dan nog slechte bedoelingen zouden zijn… Neen, dit is geen dierenwelzijnsbeleid en een schepen van dierenwelzijn is enkel dus SCHONE SCHIJN.