Geen Vuurwerkverbod!


Gast

/ #16

2015-11-27 17:17

Nog even wat, deze actie heeft me er toe bewogen om deze petitie
te ondertekenen, het trieste bericht over het afschaffen van consumentenvuurwerk in de toekomst wat ik las in de PZC Provinciaal Zeeuwse Courant, nu al weer, terwijl de Pieten discussie nog in volle glorie is, wat voor weerzinwekkende ideeen sommige politici en burgemeesters in oog hebben om het vuurwerk afsteken met oud en nieuw zo vervelend mogelijk te maken.
Ik werd zelfs witheet van de argumenten die er op los gelaten werden om vuurwerk af te schaffen. Dit heeft mij aan het denken gezet om eens een petitie te tekenen voor voorstanders van vuurwerk.
Bepaalde gedoogzones prima, kan ik mee leven. Dat 10.00 uur s'morgens 31 December iets aan de vroege kant is, kan ik mee leven. Maar waarom mag het al niet 's middags rond een uur of 14.00 of 15.00. Dan hebben de meeste mensen hun boodschappen al gedaan en geen last van vuurwerk.
Nee hoor, de vuurwerktegenstanders halen alles uit de kast om er maar tegen te zijn. Zelfs nu het pas vanaf 18.00 's avonds afgestoken mag worden, wat overigens belachelijk is, lopen de tegenstander nog te zeiken, net zo lang tot ze hun zin hebben en het totaal verboden is.Terwijl de Stichting Behoud Vuurwerktraditie steeds handreikingen heeft gedaan naar de vuurwerktegenstanders. Maar nee hoor met deze tegenstanders valt dus blijkbaar niet normaal op een volwassen nivo te communiceren, hun snode plannen staan al vast voor de komende jaren, op een achterbakse manier deze traditie de nek om draaien.