Geen AZC op de Braamhorst te Ede

omwonende

/ #19 AZC Braamhorst

2016-01-27 19:12

In deze discussie is het belangrijk om bij de feiten te blijven. 

De lokatie is fout. Te ver van OV, centrum, scholen, ziekenhuis etc. Alles ligt op minimaal 2-3 km. afstand. Hoe gaan die mensen naar dit alles? Lopend?

Het is een prachtig recreatieterrein zonder enige bebouwing behalve sanitairgebouw. Bovendien gelegen midden in het mooie Edese Bos. Alle infrastructuur moet aangebracht worden. Dit heeft veel te grote invasieve  gevolgen voor de natuur. Laat staan al die mensen die daar ineens hun dagelijkse dingen komen doen. 

Voor de lokatie is het toch verstandiger om voor bestaande bebouwing te gaan waar op een simpele manier alle voorzieningen te realiseren zijn? 

Waar ligt de verantwoording voor het toezicht en de handhaving (is nu al vaak ver te zoeken)? Bij de Gemeente of bij de caravanclub? Ik ben bang dat dit een gevalletje kastje-muur gaat worden waar wij de nadelige gevolgen van gaan ondervinden.

Economisch gezien heeft het voor de omgeving ook gevolgen. Het feit blijft dat toeristen hun vakantie niet graag doorbrengen nabij een AZC. Aangezien dit niet voor een paar maandjes is maar ca. 5 jaar zal oa. Het Bospark hier zeker de gevolgen van ondervinden. Kijk maar naar de eerste reacties in Otterlo, afmeldingen van toeristen kwamen onmiddelijk binnen.

En wat als je je huis wil verkopen? Niet meer te doen. Mensen kopen nu eenmaal geen huis naast of nabij een AZC.

Ik hoop dat de Gemeente hier een verstandig besluit in gaat nemen. En dat er een moment komt waarbij de omwonenden naar de Gemeente toe hun bezwaren kunnen uiten, face-to-face.