Geen draagkracht in Zoetermeer voor bouw nieuwe gebedsruimte


Gast

/ #787

2011-10-14 08:59

Seghwaert Op Dreef heeft een slapende woon/advies commissie misschien kunnen zij ons bijstaan.
Dit staan op de site:

Einde van de woon/adviescommissie

Zo’n twintig jaar na oprichting wil de bestaande woonadviescommissie zichzelf opheffen als actieve commissie. We blijven wel bestaan, maar slapend.

Middel jaren tachtig hebben de toen bestaande buurtverenigingen in Seghwaert een aantal wijkgebonden wooncommissies opgericht. In de nog jonge wijk dienden zich allerlei kleine en grote zaken aan die voor verbetering in aanmerking kwamen.
Overleg met de gemeente Zoetermeer ging uiteraard het beste met een groep, die namens de hele buurt hun wensen kenbaar maakte.
De wooncommissies zijn inmiddels gefuseerd tot de woonadviescommissie.

Er is in de loop der jaren heel wat af gepraat en (via schouwen) rondgekeken in de buurt.
Lang niet alle doelstellingen werden bereikt, maar veel werd wel verbeterd vooral waar het ging om speelmogelijkheden en verkeersveiligheid.
Er kwam een groot buurtpark en nog maar kort geleden werd de bouw van een UMTS-mast juist in dat buurtpark voorkomen.
Met de komst van de wijkpost is er veel veranderd. Voor kleine zaken kunnen bewoners zich rechtstreeks tot de gemeente wenden door naar de wijkpost te gaan. Met het wijkteam werd twee maal per jaar overleg gevoerd.
Steeds meer echter kregen de commissieleden het gevoel dat zij slechts een praatgroepje waren. Er kwamen geen vragen en ideeën meer uit de achterban, de wijkbewoners. Hoewel de namen van de leden van de commissie iedere keer in deze buurtkrant vermeld staan, werd er geen enkel beroep meer op hen gedaan. Ook een poging respons te krijgen via de website heeft geen respons opgeleverd. Daarom stoppen we. We hebben het al die jaren met plezier gedaan en zijn blij dat we zoveel hebben kunnen verwezenlijken.

Er liggen bij de gemeente diverse plannen in de kast die zij er de komende jaren willen uithalen. Daar willen wij misschien wel bij betrokken worden maar dan als meedenkers en niet als doeners.

U kunt reageren door te schrijven, bellen of mailen met de vereniging.