Behoud de stadshof

Richard

/ #20 Behoud Stadshof

2016-10-05 21:00

De plannen om de Stadshof te sluiten/slopen is al ruim een decennia bezig, de biljartvereniging en dartclub zijn toen met "verhuizen" bedreigd. Waar de biljartclub bleef en de dartclub zijn heil zocht en vondt bij Brederodes, is niet lang daarna de Stadshof door Ben en Corry overgedragen aan de gemeente/Cor van Zanten. Zover is weet was dat voor een periode van minimaal 5 jaar. Dat een Sportief Cultureel Centrum een vaste waarde iis n dit deel van Vianen, en niet overbodig is, is een feit.
Dat de gemeente Vianen snel zijn geldtekorten wil aanvullen met de sloop van deze fijne plek, en dit wil ten kosten van een nieuwbouw appartementencomplex is een publiekelijk geheim. 
Dat de gemeente Vianen 1.6 miljoen Euro heeft gereserveerd op de begroting voor een herindeling van de Voorstraat waarin de OVV (ondernemersvereniging Vianen) niet wordt gekend of naar word geluisterd wordt ook maar terzijde gelegd. 

Zo is dat voor een groot deel binnen onze gemeente, net als een zogenoemde gereguleerde bomenkap in de Monnikenhof en dadelijk weer in De Hagen (20 bomen in de Hoekenstraat). Weer bomen weg, geen weg meer terug door de gemeente, geen inspraak door mensen die er wonen. Wel een inspraakavond over de wijk in zijn geheel maar over agendapunten waardoor je geinteresserd raakt is men van vervreemd.
Nog een feit waarin de gemeente Vianen zich niet inmengt is de verlegging van de A27, deze rijksweg komt dichterbij te liggen en na veel moeite is de gemeente eindelijk bewust dat er mensen ook aan deze kant leven.

In al die jaren dat ik hier woon, heb ik het idee in een dorp (ja, ik weet dat het een stadje is) te wonen met grootheidswaanzin.
Daar heeft tot nu toe een nieuwe burgervader geen verandering in weten te brengen, helaas. 
En zeker nu, met toenadering tot het hervormen van een nieuwe provincie, bekruipt mij het gevoel dat de plannen er doorgedrukt gaan worden alvorens de definitieve keuze bepaald zal worden.

Hoop dat de gemeente Vianen begrijpt dat binnen Vianen, gelegen in De Hagen, de SCC de Stadshof onze hoeksteen van onze maatschappij is. Daar verantwoordelijk mee om gegaan dient te worden, en niet zomaar een dierbare plaats voor ontspanning dmv. inspanning (sporten) en culturele evenementen verloren mag gaan.