POLITIE-CAO 2015

J.

/ #1299

2016-12-03 23:09

Weet je, begonnen op mijn 17e bij de politie. Vanaf mijn 18e pensioen betaald. Zou met mijn 58ste (40 pensioen jaren) met de fut gaan. Ben nu 64, werk dus al 46 jaar bij de politie en betaal dus al 46 jaar pensioen en moet nog 2 jaar.

M.a.w, de Overheid betaald mij dus al 6 jaar geen pensioen, sterker nog, ik betaal hun nog steeds en zoals gezegd nog 2 jaar. Ik vraag me af, waar is al dat geld want ik ben natuurlijk niet de enige!

Ik ben alleen verdiener en kan dus niet weg ivm het steeds maar uitstellen van de AOW. Wat is er eigenlijk met de sociale regeling van max. tot 60 jaar bij de politie gebeurd? Het was zo, dat je na je 60ste (sociaal maximum) niet meer bij de politie moest werken. De meesten hadden het dan ook wel gehad.

Komt ook nog bij, dat om mij heen binnen de politie, veel echt ziek zijn en veel vroegtijdig overlijden. Vorige week weer 2, slechts 62 jaar geworden! Zouden die bonden dat ook niet eens kunnen onderzoeken? Al zo'n 25 jaar gelden bleek in Zweden dat dienders gemiddeld 13 jaar eerder dood gaan dan de rest van de goegemeente. Hoe is dat hier?

Vraag me overigens af, met de wetenschap, dat regeren vooruitzien is, hoe de politiek omgaat met alle shit die er op ons afkomt? 2000.000 vluchtelingen in Turkije, 2000.000 vluchtelingen in Libanon, al die vluchtelingen in Afrika die Europa willen aandoen. Wie gaat dat oplossen op straat? Tuurlijk de politie, wie anders, maar ik ben bang dat we het nu al niet aankunnen. Wordt het dan niet tijd om een goed functionerend politiekorps te creëren? Een korps met in ieder geval tevreden mensen? 

Vooral zo door gaan Overheid. Jullie worden steeds onbetrouwbaarder. Wat moet je met een land waar de Overheid zich niet, telkens niet, aan hun afspraken houdt?

Moeten wij dat dan wel? Jazeker moeten wij dat wel, want wij, ouderen, zijn nog van een generatie waarin afspraak afspraak is en je doet wat je hebt beloofd. Punt!

 Oohh ja, vergat ik nog.....vroeger werd je met je 40ste dienstjaar met vrouw en kinderen op een boerenkar van huis gehaald en bij de burgervader gedropt om je "gouden" kokkie in ontvangst te nemen. Nou ook die tijden zijn voorbij. Je mag nu zelf achter de computer kruipen en ff intikken wanneer je met pensioen gaat. Het hele HR is er tussenuit gehaald. Je uren, je reisdeclaratie iedere dag weer, je verlof, te veel of te weinig uren, alles zelf bijhouden. Ongelooflijk wat een tijdverspilling.  Waar is mijn adjudant boek? Prachtige baan voor ouderen. 




Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...