Nee tegen de plannen voor de Westelijke Ontsluiting in Amersfoort

Groen West
De auteur van deze petitie

/ #317 Aan peter #316

2018-08-09 19:21

U deelt hier het achterhaalde en onjuiste verkooppraatje opgesteld door de communicatie adviseurs van de wethouder, jaren geleden.

Dit is oud en achterhaald; Er blijkt intussen helemaal geen verkeersprobleem te zijn. Er kan goed worden doorgereden en er is geen reden om aan te nemen dat dit snel zal veranderen. Het verkeersmodel bleek niet juist. Het aanleggen van een nieuwe weg is nu het grootste risico voor de bereikbaarheid door de verkeers aantrekkende werking van meer asfalt. Tevens zorgt dit voor meer luchtvervuiling, te denkend bv aan de 100den kinderen die daar fietsen. De aantasting van de natuur is enorm en het is volstrekte onzin om te beweren dat de natuur en het groen in de stad er beter op wordt. We hebben het over aantasting van natuur bij de Rijksmonumenten en beschermd natuurgebied Birkhoven, bij onze sportvelden en recreatie voorzieningen. Juist in deze tijd en ook met deze nieuwe groene coalitie moeten we zuinig zijn op ons groen in de stad. We worden droevig en boos als er op het gemeentehuis beweerd wordt dat een paar struikjes in een weiland ver weg in soest, voldoende compensatie is. 

Ik weet niet wat uw persoonlijk gewin is bij dit project, maar ik zou u met klem willen vragen breder te kijken dan dat. Wellicht heeft u zich niet verder verdiept in dit project en bent u niet verder gekomen dan dit verkooppraatje. Het is immers ook erg veel informatie. En de tijden zijn veranderd; de noodzaak van het project is weggevallen en de bewoners (en ook de coalitie) kiezen voor groen ipv asfalt.