Antwerpen verwelkomt de sinksenfoor

stads fanneke

/ #49 En dan nu de realiteit van het verhaal

2012-04-05 23:03

De mensen die deze petitie tekenen zijn misschien wel foorgangers, maar geen omwonenden.En ze mogen zich ook wel eens beter inlichten, want het gaat hier niet enkel om een paar rijke stinkerds die net in de buurt zijn komen wonen. De foor staat er al verschillende generaties, maar de charme is er al lang vanaf. De prijzen voor 1 attractie kost tegenwoordig al evenveel als de helft van een dag-ticket in een pretpark met honderden attracties.
De foor is al lang niet meer voor onze kinderen. Behalve de oude paardemolen op de hoek en misschien 1 a 2 mini-auto parcours, kunt u zich nog 1 attractie bedenken waar kinderen onder de 12 (verantwoord) op kunnen?
De laatste 10 jaar is er geen enkel jaar geweest waar er geen ongeluk(je) gebeurde op de foor, over de toenemende criminaliteit van jeugdbendes, zakkenrollers en drugs dealers nog maar te zwijgen. Meer politie laten rondlopen? Tiens, laat dat nu net hetgeen zijn waar de foorgangers,enkele jaren geleden nog maar, zo op tegen waren, en er zoveel protest op voerden? Want dat zou zogenaamd niet meer gezellig zijn, of de sfeer van een familiale uitstap niet bevorderen.
Voor de buurtbewoners is dit ook een hel: 6 weken lang een ondragelijk toename van (zwerf)afval (het fabeltje dat de straten daar tijdens die periode alle dagen worden gereinigd, is ook de grootste quatsch!?),
6 weken lang een toename van de (al goed vertegenwoordigde) criminaliteit& onveiligheid-gevoel,
6 weken lang tot een stuk in de nacht naast het volume van een mega-dancing slapen (u vind dat men er maar moet tegen kunnen? Awel zal ik zo eens met 5000 of meer mensen een hele dag tot s'nachts een feestje bouwen met 713 verschillende deuntjes tegelijkertijd, terwijl u en/of uw kinderen na een zware dag een gezonde avond-& nachtrust wil?),
6 weken lang de gevels van hun woningen en hun auto's alle dagen kunnen kuisen, omdat er zo'n 100 foorgangers tegen urineren,
en ga zo nog maar even door.
En weet u wat het strafste is van heel deze actie? Dat het NIET de nieuwe, rijke buurtbewoners zijn die hierover beginnen te klagen, maar dat er juist nieuwe bewoners komen omdat de oude weggaan, vanwege die problematiek!! Buurtbewoners klagen al MINSTENS 30 jaar hier op!!
Dus, als er een tegen petitie is? Van de mensen die de foor wel weg willen?
Laten we dan eens vergelijken wie de meeste stemmen gaat halen? (de mijne alvast wel, en ik ben niet eens een nieuwe bewoner noch rijk)