Verdubbeling inschrijvingsgeld DKO: Nee! Brief aan Minister Smet

Charel

/ #311 Re: Is het geld écht op?

2012-12-10 13:12

#305: - Is het geld écht op?

Inderdaad, uw inzichten zijn zeer relevant. Als DKO komen we steeds op de laatste plaats, alles is belangrijker dan dat, en we worden gedicteerd door mensen die zelf niet de minste voeling hebben met de sector.

In de conceptnota wordt er ook uitgegaan van schaalvergroten, samenwerkingsverbanden onderling en met bao, kunstacademies...Als er moet samengewerkt worden met basisonderwijs of culturele centra stuiten we nu al dikwijls op hautain en zelfs vernederend gedrag van deze laatsten. Dat geldt zowel voor het vlaamse land als het brussels gewest, waar het waarschijnlijk nog meer voorkomt door de taalpolitiek. Hoe vaak krijgt een directeur niet op zijn dak als er een stoel verkeerd staat of als de chauffage teveel werd dichtgedraaid 's avonds na het DKO-lesgeven? En als we een lokaal nodig hebben mogen we blij zijn als het prioriteitslijstje van de "dagschool" het toelaat.

Het is goed te weten dat DKO nog niet opgenomen is bij Agion, het fonds dat de bouw van schoolgebouwen subsidieert; daar mag Pascal Smet ook iets aan veranderen. Zeker als hij het grootschaliger begint te zien.

Al deze zaken(en die uit uw comment) getuigen van een discriminatie van het DKO, die eigenlijk gevoed wordt door de geringschattende en zelfs onrecht aandoende houding van onze overheden. Bovendien moeten we niet veel hulp verwachten van het OVSG; zij vinden behoudens enkele wijzigingen (vooral qua inschrijvingsgeld) de conceptnota wel ok. Ik ben al benieuwd hoe de slippendragers van OVSG en kabinet de conceptnota zullen verkopen op de DKO-studiedag van 12/12/12 in Oostende.

Eén ding staat vast: er mag een einde komen aan het "sollen" met het DKO.