Verdubbeling inschrijvingsgeld DKO: Nee! Brief aan Minister Smet

Maria

/ #314

2012-12-10 14:48

'Een leven lang leren!' was een slogan die ooit door een minister (welke weet ik niet meer) werd uitgebracht! Dat wordt wel heel moeilijk als je inkomen verkleint en de belastingen worden verhoogd!
Zelfontplooiing en creativiteit vormen echter wel degelijk een bijdrage aan het algemeen belang: doordat je gelukkiger in het leven staat verkleint de kans op ziekte en depressiviteit en doordat je je blik verruimt heb je meer begrip voor en sta je meer open voor positieve veranderingen die zich aandienen in de maatschappij.
Trouwens, mensen die DKO volgen dragen meestal ook op het vlak van werk hun steentje bij of hebben dit gedaan - waarvan zouden ze anders dat lesgeld betalen? - maar het is vaak juist omdat ze zich om practische redenen tot dit werk hebben moeten beperken dat een levenslang gekoesterde droom niet aan bod is kunnen komen! Het is geen of/of situatie maar een en/en. En het leven is meer dan keihard werken en geld verdienen! Het gaat om ervaren en groeien en in een democratische maatschappij moet iedereen daartoe de kans krijgen.