Inspecteur Huurman moet blijven!

Quoted post

Susanne van Eps
De auteur van deze petitie

#133 Burgerlijk Rechter

2013-04-29 01:36

#129: Hollander - Re: Nefrologen

Geachte gast nummer 129,

Indien men aan mij advies zou vragen wat te doen met de huidige groep nefrologen, dan zou ik inderdaad aangeven dat zij allemaal naar huis mogen gaan! En vervolgens aan de slag gaan met een gehele nieuwe groep frisse nefrologen die een zwak hebben voor deze fragiele groep nierpatienten. Daadwerkelijk helpen waar mogelijk en niet hun levenslang aan de dialyse houden alsof ze hun hele leven geketend moeten zijn aan hun oh zo fijne nefroloog!

Een huisarts heeft op Curacao helaas niet zoveel keus om zijn of haar patienten door te sturen naar een vertrouwde specialist want deze zijn schaars op het eiland!

Uit uw opmerking over de wegen die een patient allemaal kan bewandelen na een onbevredigende uitkomst bij de Medisch tuchtcollege, dan geeft u al blijk van grote onwetendheid van de daadwerkelijke situatie van een gedupeerde patient laat staan dat er zulke grove fouten zijn gemaakt dat patient in kwestie komt te overlijden. Het verlies wat zo’n familie heeft te verwerken is zo dramatisch dat men dan echt niet al deze wegen gaan bewandelen. En zeker niet onze arme mensen op Curacao. Wist u dat wanneer je een rechtszaak wilt beginnen je al ten minste nafls 5.000,- nodig heb voor de proceskosten. Deze mensen kunnen amper hun eigen begrafenis betalen!

Ik ben helemaal met u eens dat een rechter bijgestaan moet worden door artsen. Dat is ook de normale gang van zaken in Nederland! Echter zal men nooit een arts benoemen in de Medisch Tuchtcollege (NL) waarvan zijn directe collega beoordeeld moet worden! Ooit gehoord van Chinese Walls??? Zou het niet beter zijn dat een rechter op Curacao bijgestaan zou worden door een arts woonachtig buiten Curacao. Wellicht een idee om zo tussen Aruba, Bonaire en Sint Maarten een samenwerking op te zetten! Zodat artsen meer objectief kunnen oordelen zodra zij over een Curacaose specialist moeten beslissen!

Mijn man is inderdaad ook specialist en ik ben jurist, aangenaam !

 

Reacties

Hollander

#134 Re: Burgerlijk Rechter

2013-04-29 01:57:53

#133: Susanne van Eps - Burgerlijk Rechter 

 

Geachte mevrouw van Eps, Ik begrijp volledig wat u bedoelt, maar toch krijg ik het gevoel dat u niet allen de rotte appels uit de mand wil halen, maar de hele fruitmand in de Caraibische zee wil storten. Is er niet wat oud zeer hier of daar? ik ben het met u eens dat vriendjespolitiek bij dit soort zaken uitgesloten moet worden en steun uw idee m.b.t het tuchtcollege, maar dat zal toch ieder weldenkend mens doen. En als alle specialisten opgemieterd zijn komen dan de van Eps- vriendjes, een nieuwe elite?