Aanlijn- en muilkorfplicht en fokverbod gevaarlijke honden.

Quoted post


Gast

#147 Re:

2013-08-19 19:45

#145: -

Alsjeblieft zeg, Martin Gaus !

Ja, natuurlijk wil hij de "gevaarlijke" honden wel houden en dat enkel met het oog op z'n "scholen".

Heb twee lessen meegemaakt en was om te huilen.

Wet Martin Gaus? Denk dat er niet veel zal veranderen, behalve dat er nog een aantal nieuwe scholen onder die naam bij zullen komen.

"

Stay Home protocol veel beter alternatief
Bij het Stay Home protocol volgt er na een bijtincident onmiddellijk een aanlijn- en muilkorfgebod waarna de eigenaar verplicht is het probleemgedrag van zijn hond door middel van een gedragstrainingscursus aan te pakken. Wil de eigenaar alsnog van het aanlijn- en muilkorfgebod voor zijn hond af, dan kan hij na de training de hond laten testen om aan te tonen dat hij de hond nu wel onder controle heeft. Wil de eigenaar niet meewerken aan opgelegde voorwaarden, dan gaat de hond op kosten van de eigenaar naar een Gedragscentrum om daar getraind/heropgevoed te worden. Ook dan volgt een test om aan te tonen dat de eigenaar de hond op zijn probleemgedrag afdoende onder controle heeft. Lukt dat niet, dan worden alsnog veiligheidsmaatregelen opgelegd.

Dit protocol doet recht aan hond, eigenaar, slachtoffer en burger en waarborgt ieders veiligheid. Daarnaast voorkomt het het enorme verdriet, de boosheid en de frustratie van eigenaars en hun kinderen omdat zij zich niet meer radeloos en machteloos hoeven af te vragen hoe hun in beslag genomen hond het maakt.

"

Reacties


Gast

#148 Re: Re:

2013-08-19 20:07:53

 

#147: - Re:

Euh misschien moet je je even verdiepen in wat je zegt het Stay Home Protocol is van Martin Gaus..