De Zelfstandigenaftrek Moet Blijven

Quoted post

Kies een pseudoniem

#784 Onderwerp

2013-08-31 06:29

Het afschaffen van de zelfstandigenaftrek voor zzpers is een goede zaak, veel zzpers creeren door slecht of niet verzekerd te zijn voor een gat in het sociale stelsel. Het belastingvoordeel dat de zppers hebben en het ontbreken van voldoende aov en pensioenopbouw draagt bij aan een sterke concurrentie positie waardoor bedrijven met mensen in loondienst het afleggen in een concurrerende positie omdat voor de mensen in loondienst wel een verplichting geld tot het afdragen van pensioenopbouw en het afdragen van sociale lasten.

Zelfstandige aftrek behouden en verplicht deelnemen aan opbouw pensioen en verplichte aov die aan minimum eisen dient te voldoen.

Of geen zelfstandige aftrek meer.

#23 Een bv heeft enkel voordeel vanaf 100k winst p/j haal je deze niet dan is het fiscaal interessanterom als eenmanszaak te functioneren, wel koop je natuurlijk een stukje zekerheid ( prive aansprakelijkheid)

Het is toch niet reeël dat zzpers soms wel 150% meer te besteden hebben per maand dan mensen die hetzelfde werk doen als mensen in loondienst ( en dan omdat ze niet fatsoenlijk verzekerd zijn)

Reacties

zzper

#788 Re: Onderwerp

2013-08-31 09:30:40

#784: Kies een pseudoniem - Onderwerp

Onderbouw je betoog eens met feiten. Ongelofelijk hoeveel mensen onzin op een forum plempen en als waarheid aannemen. Graag even een linkje met onderbouwing van je stelling.


Gast

#799 Re: Appels met peren

2013-08-31 13:43:22

#784:

U vergelijkt peren met appels. "De" ZZP'er bestaat niet! De bakker of slager is ook ondernemer en ZZP'er in deze zin (Zelfstandige zonder Personeel). Ondernemers c.q. ZZP'ers hebben geen belastingvoordeel (!!), maar een belastingfaciliteit (!!). Dit is iets geheel anders. Werknemers hebben ook belastingfaciliteiten en vele andere extra faciliteiten als vakantiegeld, pensioen via werkgever, ziektekostenbijdrage, WW, etc., maar u moet in het oog houden dat ondernemers voor eigen risico werken. Alle collectieve financiele voorzieningen zijn niet op ondernemers op van toepassing, behalve als er uiteindelijk bijstand nodig is. Ondernemers hebben dus enige lef nodig, en zijn geen "graaiers" zoals in het bedrijfsleven nog wel eens voorkomt en dientengevolge gaan zij juist vaak te lang door met ondernemen dan naar de bijstand te stappen. Dus zij besparen ons en u alleen maar een hoop geld door voor eigen risico te ondernemen!

Het ontbreken van AOV: dit is een maatregel die de overheid nu juist 20 jaar geleden heeft bedacht om het ondernemerschap te bevorderen. Vroeger had je de sector-gebonden diploma's, die heb je nu niet meer. Maar goed, als iemand steeds slecht werk levert is het zo met zijn bedrijf afgelopen! Dat selecteert zich vanzelf. Dat wil niet zeggen dat mensen niet goed na moeten denken voordat ze een onderneming gaan starten, al is het maar om te voorkomen dat je onnodige schulden gaat maken en er toch uiteindelijk geen markt voor is. Een goed ondernemingsplan maken is dus wel noodzakelijk, daar heb je echter niet echt een AOV voor nodig, maar meer gezond verstand en een goede voorbereiding! Bij een normale vooropleiding is dit echt wel te doen, zo'n ondernemingsplan maken en anders weten ze je bij een boekhouder ook te helpen!

U zegt het volgende: Dat "ZZP'ers/ondernemers" soms wel 150% meer te besteden hebben per maand dan mensen die hetzelfde werk doen in loondienst. Dat is kolder. Leest u de diverse links bij artikelen maar eens op deze site tussen de opmerkingen door. De praktijk wijst uit dat zij juist steeds vaker een prijs moeten hanteren die onder de normale marktprijs ligt doordat een tegenwoordige opdrachtgever niet meer wenst te betalen. Een werknemer heeft daar natuurlijk geen last van.

Dat een ondernemer niet verzekerd is voor allerlei zaken heeft niets te maken met onwil, maar meer met het feit dat de voorwaarden en de premie per maand ongelooflijk hoog zijn in vergelijking met de werknemer waarbij veelal collectief verzekerd kan worden en men dus veel aantrekkelijker premies via de werkgever kan verkrijgen. Bovendien zijn de voorwaarden zo onrealistisch en praktisch onwerkbaar (maanden wachten op je geld bij ziekte) dat men het maar voor lief neemt en onverzekerd blijft. Jammer, maar helaas.

De zelfstandigenaftrek is dus niks extra's maar vergelijkbaar met wat je ook als werknemer aan belastingsfaciliteiten hebt.

Mocht van alle 800.000 zelfstandigen uit het MKB nu eens 15% stoppen, dan kost dit de staat veel meer dan de zelfstandigenaftrek behouden!

FNV Zelfstandigen heeft berekend: ipv 500 miljoen bezuinigen kost dit ons dan minimaal 509 miljoen! Dus gewoon houden en fraude op toeslagen, bijstandsuitkeringen aanpakken ipv werkenden nog meer te belasten! Voor uw eigen portemonnee dus ook beter!