Liefkenshoektolvrij

Quoted post

Paul Schietekat

#17 Re: Re:

2014-02-15 06:45

#16: - Re:

U hebt blijkbaar geen idee hoeveel vrachtwagens toch de gratis R1 verkiezen boven de LHT, omdat zij dit ook moeten van hun werkgever. Ook het woon-werkverkeer van de Haven zoekt heil in omwegen. Een reden waarom er zoveel verkeer is aan de Waaslandtunnel.
Niemand heeft er baat bij om deze wantoestanden te laten bestaan. We betalen allemaal veel belastingen voor de economische en ecologische schade die deze met zich meebrengen.
Onze Noorderburen hebben veel investeringen gedaan om vrachtverkeer van de Havens van A'dam en R'dam om te leiden via de A12-A4 naar het Noorden van Antwerpen, met de bedoeling om de E19 te onlasten en door te kunnen steken naar het Zuiden. Zij spreken in een rapport dan ook met rede over de LiefkensZOEKtunnel als 'missing link'.
Het is ieders verantwoordelijkheid om in dit dossier eens verder te kijken dan enkel in eigen omgeving.

Reacties

Jinroh

#20 Re: Re: Re:

2014-02-16 13:18:13

#17: Paul Schietekat - Re: Re:

het NIET tolvrij maken van de LH-tunnel is mss ook een bewuste strategie om de haven van Antwerpen te 'promoten' tegenover die van R'dam: vanuit A'pen "snellere" toegang tot het hinterland via de weg dan vanuit R'dam  > < vrachtwagens minder lang in de files ... (??)
Je weet maar nooit ...