Stop ISIS geweld tegen burgers in Irak en Syrie

Quoted post

Wester

#11

2014-08-08 10:41

Begrijp het niet. Wel in Nederland allemaal op de been tegen Israel en niet tegen ISIS.

Als er niet ingegrepen wordt dan sterven er vele duizenden mensen. Waar blijft de reactie van Europa?

Reacties


Gast

#36 Re:

2014-08-24 01:19:13

#11: Wester -  

Dat er geageerd word tegen Israel komt omdat mensen vaak voor de onderliggende partij zijn.

In dit geval de Palestijnen die nu de klappen krijgen. Als Israel niet de Iron Dome had bezeten die hun tegen duizenden raketten beschermd heeft zou het aantal slachtoffers in Israel vele malen groter zijn geweest dan nu in Gaza. Dat kost Israel de sympathie van de wereld. Vele duizenden doden aan Israelische kant zou Israel waarschijnlijk massale sympathie opleveren.

Israel vecht voor zijn bestaan met een hand op de rug gebonden, want militair gezien zijn ze best wel in staat om van heel Gaza binnen twee dagen een grote parkeerplaats te maken.

Mensen vergeten vaak dat de onderliggende partij niet altijd het gelijk aan hun kant behoeft te hebben.

Tevens speelt ook mee dat de bevolkings samenstelling van Nederland de afgelopen 40 jaar aanzienlijk veranderd is en dat de Palestina aanhangers evenals de ISIS aanhangers veel meer kabaal maken dan de Israel aanhangers.

HAMAS en IS (ISIS) zijn twee appeltjes aan dezelfde boom.Beide verheerlijken de dood, het leven zegt hun niets, het hiernamaals is alles. Israelisch houden van het leven, vele malen hebben ze een handreiking gedaan, de Sinai teruggegeven aan Egypte, de Gaza strook aan de Palestijnen, als de Palestijnen gewoon hun Gaza zouden opbouwen zouden er helemaal geen problemen zijn. Zou Israel best de grenzen openen, als ze echter de gegeven hulp gebruiken om tunnels te graven en raketten te smokkelen om daarmee Israel kwaad te doen, kun je de Israelisch toch moeilijk kwalijk nemen dat ze hier maatregelen tegen nemen.