Zwolle zegt nee tegen de plannen van dit AZC!

Quoted post


Gast

#47 Re:

2016-01-29 22:10

#30: -  

 U stelt dat het uitblijven van incidenten in andere AZC's geen garantie is voor het uitblijven van incidenten in een mogelijk AZC te Zwolle. U wijst daarbij op de intermenselijke interacties, die een dergelijke vergelijking op zijn minst erg wankel maken. Tot zover goed.

Vreemd is echter, dat u kort daarvoor precies het tegenovergestelde als premisse neemt. Want daar verwijst u naar het onveiligheidsgevoel bij de verontruste burger dat genegeerd zou worden. Het als veilig beschouwen op basis van antecedenten neemt u niet serieus, de onveiligheid, dat nauwelijks ergens op stoelt en niet meer is dan een 'gevoel', is voor u een gegeven om conclusies aan te verbinden.

Voor uw informatie: het COA legt verantwoording af aan de minister van Veiligheid en Justitie. Informatie die u heel eenvoudig ook zelf had kunnen vinden.

Reacties


Gast

#301 Re: Re:

2016-02-24 15:35:13

#47: - Re:  

 Beste COA medewerker,

Het gevoel van onveiligheid bij verontrustte belanghebbenden is gebaseerd op ervaringen nabij opvangcentra in Nederland.( genoemd zijn winkeldiefstal, fietsendiefstal en overlast in eigen huis en haard in de vorm van picknikken in iemands tuin)

Ook de kwestie Keulen speelt natuurlijk mee. U doet hier uw best om dit alles te bagatelliseren.

Om een breder draagvlak te creeren kan onze burgermeester beter  toezeggingen doen op het gebied van politiecontroles nabij het AZC. Overlast bagatelliseren op basis van een incidententelling elders is kort door de bocht politiek.