Behoud de stadshof

Quoted post


Gast

#8

2016-10-05 15:53

Ik heb deze petitie ondertekend omdat het absurd is om de stadshof te sluiten/ verplaatsen. We zitten in onze gemeente niet te wachten op meer woningen maar op betere 'sociale' voorzieningen. Daaronder valt dus ook het behoud van de Stadshof. Voor alle verenigingen die gebruik maken van het gebouw maar ook om de podiumfunctie.

Daar komt bij dat onze gemeente de laatste tijd sowiezo volledig de plank mis slaat. Geen winkels open op zondag. Van de Voorstraat, ons centrum een cultureel gebeuren met galerieën e.d. te maken. Dit ipv nuttige winkels naar Vianen te halen waar we wel op zitten te wachten. En om dat nog maar niet te spreken over de ' ontgroening' van ons ooit zo mooie, groene Vianen.

Chapeau hoor gemeente.......Wanneer gaan jullie eens luisteren naar de bewoners?

 

 

Reacties

Richard

#22 Re:

2016-10-05 22:11:51

#8: -  

 Ontgroening...

Zo dadelijk weer, vanaf volgende week gaan Buiten Gewoon weer aan de slag, ditmaal in De Hagen. 
Zullen er 20 bomen gekapt gaan worden in de Hoekenstraat en gaan er fietspaden op de schop plus bijbehorende indelingen.

Er zijn schijnbaar inspraakavonden geweest, maar niet onder dit mom. Niet dat het schijnbaar zin zou hebben, want volgens een uitspraak van de rechter bij de bomenkap in De Monnikenhof waar zo'n 1000 bomen zijn gekapt wil de rechter zich niet uitspreken met gemeentelijke bepalingen. Daarnaast worden er redenen gebruikt dat de wortels de rioolbuizen verdrukken of enige andere excuses om maar te kappen.

Nu zullen er een aantal Elzen geveld gaan worden, geen wortels te zien, geen overlast, maar toch moeten ze wijken 
Bomen die al 40 jaar minimaal in de wijk staan. 

Hoe kunnen we hier een halt aan toe roepen???