onthaalouder

Beste onthaalouders en kindbegeleiders in de groepsopvang,

 

Ik ben al jaren aktief in de kinderopvang en heb me ook jaren ingespannen voor het lot van vele collega's.

Naar aanleiding van een evaluatie van het proefproject werknemerstatuut onthaalouders, dat momenteel in volle uitvoering is, kwam ik tot onthutsende vaststellingen over het lot dat onthaalouders, verbonden aan een dienst, ondergaan.

Naast deze volledig kromme situatie had ik al vragen over heel wat andere zaken die volgens mij en velen met mij, relevant zijn.

Deze studie bestaat uit twee delen. Als eerste  bespreek ik het Sui Generis statuut en het proefproject loondienst, daarna kaart ik de onvolledigheid van de MeMoQ aan als meetinstrument van de inspectie om onze kwaliteit te meten en  waarin de betrokkenheid en het welbevinden van de kinderen en de samenwerking met de ouders wordt gemeten.

Daarom heb ik een studie gemaakt om deze mistoestanden aan te kaarten. u kan deze studie HIER downloaden en lezen.

De berekening van de vergoeding voor de onthaalouders is niet simpel, zeker als men de RVA vergoeding voor ziekte en vakantie erbij neemt. (ik ben ook niet zeker dat mijn berekening altijd correct is, juist omdat de berekening zo ingewikkeld is, ik stel me de vraag of alle onthaalouders dit ook wel kunnen).

Ik heb geprobeerd om met een voorbeeld de berekening van de vergoeding in Sui Generis duidelijk te maken en als ik zie dat sommigen van u soms maar aan een uurloon van 3.42€ (4 kinderen per dag - 12 uur lang) dan komt het schaamrood me op de wangen.

Daarom onderschrijf deze petitie als u zich met mijn studie akkoord verklaard.

Wie niet graag zijn 'echte' naam neerzet, mag ook aanvinken dat zijn naam niet gepubliceerd wordt.

Deze studie krijgt pas waarde als wie hiermee akkoord gaat zich hierover ook uitspreekt.

Wie zijn emailadres achterlaat, zal zeker op de hoogte worden gehouden .

Deze petitie wordt afgesloten op 30 september 2017.

 

Dank u wel

Jan De Vree

Onderteken deze petitie


OF

Uw e-mailadres zal niet op onze site worden gepubliceerd. De auteur van de petitie zal echter alle informatie te zien krijgen die u op dit formulier noteert.

Je ontvangt een e-mail met een link om je ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities24.com to aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.
Facebook