Terugbetaling levensnoodzakelijke medicatie / Remboursement


Gast

/ #1683

2013-05-04 10:54

-1-
Ik vraag me af als de hoge prijs van nieuwe medicatie en de politiek die pharmaceutische bedrijven dienen te maken, ook niet te maken heeft met de politiek van generische medicatie:
Onze maatschappij wil voor alle uitgaven het goedkoopste, echter die bal wordt terug gekaatst...
-2-
daarnaast zou het politieke bestuur er volgens mij goed aan doen om de bevolking via volksraadplegingen te bevragen naar prioriteiten en te informeren welke de financiële speelruimte is.
We moeten ons bevragen over hoever we kunnen gaan, zeker nu meer en meer mogelijk wordt, want het is echt waar heel erg moeilijk om te aanvaarden dat "iets" kon gedaan worden, doch dat daar de financiële middelen niet voor zijn. Nu er stemmen opgaan voor een grondige belastingshervorming en niet enkel voor het bestrijden van fraude, denk ik dat niemand een probleem zou hebben met veel belasting betalen als je aan de andere kant weet dat het maximale zal worden gedaan in geval van tegenspoed. Daar wringt volgens mij het schoentje, dat iedereen in België er zich zeer goed van bewust is dat je het met de aalmoezen van de overheid niet doet, in tegenspoed. een kind of echtgeno(o)t(e) met een handicap of ziekte kost de betrokken partner of ouder zeer veel geld.