Navid Sharifi moet blijven!

Fré

/ #40

2013-08-22 08:38

Geachte mevrouw De Block,
Het gebeurt maar zelden in je carrière dat je een leerling zoals Navid in je groep krijgt. Navid maakte vanaf de eerste lessen een diepe indruk op mij. Voor mij zat een jongeman, getekend door zijn verleden, maar met een ijzeren wil om de vooropgestelde “maatschappelijke voorwaarden” te bereiken: Leer de taal, leer een stiel, zoek werk en behaal je diploma zo luidde het 5 jaar geleden.

Gedurende de jaren die volgden, heeft Navid steeds met grote inzet en interesse, alles gedaan om deze doelen te verwezenlijken. We hebben hem gedurende de jaren ook ondersteund in dit proces. Onderweg leerde ik hem ook beetje bij beetje kennen. Een ontzettend lieve jongen met een groot hart, respect voor zijn naasten, correct in zijn omgang en liefdevol.

Hij heeft zich volledig geïntegreerd, meer nog, hij is verwesterd. Hij heeft geen enkele voeling meer met zijn roots daar hij het meest belangrijke deel van zijn adolescentie hier bij ons heeft doorgebracht. Hij begrijpt en leeft naar de waarden en normen van onze maatschappij. Een maatschappij die solidair is, respectvol is voor zijn burgers.. zo heb ik het hem geleerd.

Het is dan ook onbegrijpelijk voor ons dat Navid na maar liefst 5 jaar teruggezonden wordt naar een land dat hij niet kent, een land waar hij gevaar loopt.. Dit overstijgt het menselijke en is moreel niet te verantwoorden.

Ik heb heel veel respect en begrip voor uw job, er moest iets gedaan worden aan het vreemdelingenbeleid.. maar er zijn enkele dossiers doorheen de jaren te lang blijven liggen en Navids dossier is er ééntje van…

Ik hoop dat u de tijd kan en wil nemen om zijn dossier persoonlijk te bekijken. Om zijn werkgever, zijn maatschappelijk assistent van het OCMW, mijn directeur, mijn collega’s, leerlingenbegeleiders, tewerkstellingsbegeleiders, .. alsnog te horen in dit gevoelig dossier zodat u een volledig beeld krijgt van onze Navid…

Frédérique Van Severen
Leerkracht PAV Navid