Afschaffen verplichte eigen risico gezondheidszorg


Gast

/ #4329 Zeiken en Klagen

2014-03-16 13:47

De heren in Den Haag zitten er om zoveel mogelijk regeltjes te verzinnen om alles zo ondoorzichtig mogelijk te maken en ons zoveel mogelijk geld uit de zak te kloppen.
Vroeger betaalde iedereen naar draagkracht d.m.v. een percentage van je inkomen.
Nu betalen we ook naar draagkracht. Alleen op een veel ingewikkelde manier.
We betalen basispremie + Aanvullende verzekering + eigen risico
Verdienen we minder dan ongeveer 48.000 euro bruto hebben we recht op zorgtoeslag. Hier zijn weer veel ambtenaren voor nodig om dat allemaal te regelen, dus veel extra kosten.
Ben je chronisch ziek of gehandicapt, afgekeurd e.d. dan krijg je weer een tegemoetkoming via het CAK. Hier zijn veel ambtenaren voor nodig om dat allemaal te regelen, dus veel extra kosten.
Al deze regelingen blijken ook nog eens enorm misbruikt te worden, dus veel extra kosten.
Stel dat we weer terug gaan naar het oude systeem, raken al die extra ambtenaren hun baan kwijt, maar daar is een simpele oplossing voor. Maak van deze ambtenaren gewoon opsporingsambtenaar en laat ze de fraude bij de zorginstellingen, uitkeringen, subsidie regelingen, en natuurlijke de interne fraude bij de overheidsinstellingen aanpakken. Geef deze mensen het minimum loon en een bonus naar ratio hoeveel geld aan fraude ze oplossen. Heb je 2 vliegen in 1 klap. Ambtenaren die werken en harder lopen om wat extra's te verdienen en het stoppen van al dat geld dat verdwijnt.
Hoe kan het dat hier zoveel mensen uit Polen, Roemenië, Bulgaren en weet ik veel wie nog meer hier werken terwijl er 700.000 werkelozen zijn.

Maar ja wij Nederlanders zijn altijd erg goed in klagen en zeiken maar doen eigenlijk niets om dit te veranderen. De leiders van dit land worden door ons gekozen en dan gaan we zeiken dat ze het niet goed doen, en vervolgens kiezen we ze weer omdat het toch wel eng is om op alternatieve partijen te stemmen.

In andere landen komt iedereen in actie als ze vinden dat hun onrecht wordt aangedaan. Daar bestormen ze direct de regeringsgebouwen, met als gevolg dat wij dan miljarden gaan sturen om de problemen daar weer op te lossen.

Wij zijn gewoon te netjes en laten ons gebruiken.