Eis het ontslag van Jozias van Aartsen

Albert

/ #5775 Re: Stop de Jodenhaat

2014-08-01 01:52

#5666: - Stop de Jodenhaat

AT5 meldde vandaag dat in Amsterdam in de nacht van dinsdag op woensdag een joodse vrouw is aangevallen vanwege een Israëlische vlag die aan haar balkon hangt. Het bericht bracht een schok teweeg op sociale media en in de politiek. Begrijpelijk want het gaat om een zeer ernstige kwestie. Maar de details die Joop achterhaalde roepen ook vragen op.

Volgens de 28-jarige vrouw werd ze in de nacht van dinsdag op woensdag aangevallen voor haar huis. Een man met een PLO-sjaal had haar van achteren beetgepakt waarop een andere man begon te stompen op haar lichaam en gezicht, vertelt ze aan AT5. "De verwondingen die ik zie in je gezicht, die zijn van die aanval" vraagt de verslaggeefster. "Ja, die zijn van die aanval," antwoordt de vrouw. Een twitteraar merkte op dat de vrouw zondag een foto op de pagina van de World Zionist Organization plaatste waarop het sterk lijkt alsof de wond aan de zijkant van haar gezicht dan al aanwezig is.

De vrouw vertoont ook verwondingen aan haar nek, die het resultaat zouden zijn van een poging haar te wurgen. Ze zou tevens gekneusde ribben hebben opgelopen.

De vrouw meldt in het interview met AT5 dat ze ter verdediging een verfspray gebruikte. Op haar Facebookpagina stelt ze dat het om pepperspray ging die ze had aangeschaft nadat ze zaterdag met de dood was bedreigd. Het bezit van pepperspray is in Nederland verboden. Sommige peppersprays bevatten inderdaad een verfstof.

In het relaas op haar Facebook-pagina, dat na plaatsing zes keer bewerkt is, spreekt ze van drie mannen die allen een palestijnse sjaal droegen. Ze meldt aanvankelijk op Facebook dat ze is aangevallen door Palestijnen maar haalde dat woensdagavond weg, voordat de zaak in de publiciteit kwam.

http://www.joop.nl/leven/detail/artikel/27988_amsterdamse_vrouw_zegt_aangevallen_te_zijn_vanwege_israelische_vlag/