NEE tegen 600 asielzoekers in Kasteel Bijstervelt te Oirschot

Oirschottenaar

/ #90 Wat u kunt doen

2015-03-28 08:32

Als de gemeente had aangegeven dat er een opdracht is om 400-600 asielzoekers opgevangen dienen te worden in Oirschot, dan was het dorp aan de slag gegaan met deze opdracht. Dan was er sprake geweest van de participatiemaatschappij waar ook dit college over rept. De burgemeester is een burgervader. Hij is een niet-gekozen notabele. Hij heeft het besluit genomen. Dit besluit komt uit zijn koker.

600 asielzoekers in een gebouw waar 150 paters woonden is ongewenst. De locatie is te klein. De locatie ligt op een locatie waar overlast voor omwonenden een feit zal zijn. De locatie ligt binnen een historisch buurtschap dat deel uit maakt van beschermd dorpsgezicht. De locatie ligt aan een kapel, terwijl het COA een niet-religieuze uitstraling wil. De locatie is een rijksmonument waar niet zomaar aan vertimmerd mag worden. De locatie ligt naast een kleine school; die kan de deuren vanwege het sentiment alleen al gaan sluiten.

En dat terwijl er alternatieven zijn voor zowel het pand als het opvangen van de asielzoekers. Zorginstellingen zijn concreet met plannen het pand over te nemen. En een deel van het defensieterrein in Oirschot staat leeg. 8 tot 12 barakken staan nu leeg en kunnen gebruikt worden voor de opvang. De Meeuw kan de rest van de mensen onderbrengen in daar te plaatsen units.

COA blij, gemeente blij, vluchtelingen blij, Oirschot blij.

Maar evengoed: heeft u gekozen tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen? Of weet u op wie u gestemd zou hebben als u was gaan stemmen? Benader uw partij. Benader hen met argumenten en toon uw onrust. Dat helpt. En ook helpt het als u allemaal in groten getale naar de bijeenkomst gaat op 2 april. Laat u horen.