Ik sta achter de politie agent in Kerkrade!


Gast

/ #51

2015-07-18 18:16

Het is een feit dat rechtspraak in ons land niet zo objectief is als het zou moeten zijn want niet iedere rechter vonnist immers hetzelfde. Je bent dus toch al min of meer overgeleverd aan relatieve willekeur.
Ik herinner me de tijd dat de politie in haar werving bepaalde keuzes verklaarde met de mededeling dat de Nederlandse Politie een afspiegeling van de maatschappij moest zijn. Daarin zijn ze geslaagd want ook de grondige en uitvoerige selectieprocedure heeft regelmatig niet kunnen voorkomen dat er toch mensen doorheen glipten die eerder een gevaar zijn (gebleken) voor de maatschappij dan dat ze een bijdrage lever(d)en aan een veiliger en prettiger samenleving. Daarom en omdat we geen politiestaat zijn, vind ik het goed dat ieder incident waarbij een politieman/vrouw geschoten heeft goed wordt onderzocht en dat er passend wordt gestraft als er strafbare feiten zijn gepleegd. Die moeten dan niet te wijten zijn aan onvoldoende deskundigheid omdat politiemensen niet adequaat worden getraind buiten hun invloed. Daarvoor is de werkgever verantwoordelijk lijkt mij.
In dit geval betreft het een lid van een arrestatieteam en dat word en blijf je niet als je incompetent bent. Ik denk zelfs dat je voor het AT bovengemiddeld competent moet zijn. Ze worden ook niet ingezet om mensen aan te houden die een milieudelict hebben gepleegd door hun huisvuilzak aan te bieden op een dag dat het niet wordt ingezameld. Ik denk dat deze bovengemiddeld competente agent prima en zelfs beter dan een bovengemiddeld competente rechter kan inschatten hoe hij moet handelen of had moeten handelen. Je zult dan maar een incompetente rechter treffen die met een vonnis als deze het leven van deze agent en zijn/haar gezin ruïneert want mij lijkt dat deze agent zijn/haar werk nooit meer met de nodige passie, inzet en overtuiging kan doen. Ook als in hoger beroep of cassatie anders zal worden beslist; het leed is geschiedt.
Ik wens deze politiemedewerker heel veel succes bij het aanvechten van dit belachelijke vonnis en ben hem/haar dankbaar voor zijn/haar inzet en moed om mijn leefwereld een stuk veiliger te maken en te houden, voor een veel te lage beloning en toenemend gebrek maatschappelijke waardering.