Albert Heijn Leuven moet blijven


Gast

/ #18

2016-03-14 09:52

Als vaste klant van Albert Heijn Leuven, wil ik pertinent mijn protest aantekenen tegen de gevraagde sluiting van deze vestiging naar aanleiding van de fusie tussen Delhaize-Ahold.

Vroeger ging ik naar Maastricht om te kunnen genieten van het aparte aanbod dat AH aanbiedt. Ik ben dus enorm blij met de AH Leuven en dan nog zo dicht bij mijn thuis. Door de voor mij ideale ligging kan ik te voet of met de fiets mijn boodschappen doen, wat me meer in beweging zet en de wagen blijft op stal dus ook minder CO2 in de lucht.
AH heeft nog het kruidenier aspect, de andere winkels zoals Colruyt/Carrefour zijn véél te groot.
Dat deze AH-vestiging zou moeten verdwijnen valt niet te vatten. Het is de combinatie van de ideale ligging en het aanbod dat voor mij AH de ideale winkel maakt. Uiteraard ook het vriendelijke en behulpzaam personneel.

Ik zag van het weekend dat naast mijn geliefde AH een Kruidvat zijn intrek gaat nemen. Dit vind ik bijzonder fijn omdat het weer een winkel is waarvoor ik niet naar het stad moet en ook te voet naartoe kan.

Het Engels plein belooft een aangename locatie te worden om gezellig te kuiereen en te winkelen. Er mogen nog steeds meer broodjes/bistro/resto gelegenheden komen zodat het voor de randbewoners ook aangenaam vertoeven is.

AH Engels Plein is geen concurrentie voor andere handelszaken zoals Lidl, Aldi, Colruyt omdat deze laatste hun clienteel bestaat uit hun directe buurtbewoners net zoals AH Engels Plein zijn buurtbewoners het clienteel vormen.

Wanneer er een andere winkel in gehuisvestigd zal worden zal ik misschien er een noodaankoop doen maar zeker niet mijn grote boodschappen en dus zal ik genoodzaakt zijn om weer de wagen te nemen. Voor de gezinslievelingsgerechten, -smaken en -specialiteiten van AH zal ik terug naar Maastricht rijden en maak ik er weer een daguitstap van, dat komt dan maar ten goede van de Nederlandse Economie want in België ben ik dan klant af.

Laat AH-vestiging Engels Plein waar hij is in het belang van de consument!

D. Huysmans