Petitie tegen wetsvoorstel 'verwarde personen' Edith Schippers


Gast

/ #270

2016-07-12 12:29

Beste

Als zorgondersteuner bij een Psychiatrische patiënt aan huis kan ik u aangeven dat deze mensen 100 % functioneren in deze maatschappij.
Het verdient aan te merken dat deze groep wel een support groep hebben van vrijwilligers en famliey enz professionele ondersteuning voor de dagelijkse gang van zaken zoals boodschappen doen administratie enz.
Maar is het een feit dat door dit vangnet deze groep mensen prima is staat is om zelfstandig te wonen zonder enige gevaar voor de omgeving.
Sterker nog deze mensen hebben even veel kans om gek rond te lopen op straat als "normale mensen ".
Daarvoor mijn grote afkeer tegen dit wet voorstel want je plaats die mensen per definitie in een kwaad daglicht.
Omdat er toevallig 2 gevallen zijn in het verleden zoals de moord op mevr Borst toevallig iemand met een psychiatrische verleden erg genoeg natuurlijk maar er gebeuren bijna dag dagelijkse moorden in Nederland door gewone mensen.
Laat deze groep mensen leven zoals ze willen leven en als zo iemand doordraait en naak over de straat loopt is er geen gevaar en bied deze persoon een deken aan en koffie in plaats van eenzame opsluiting voor 3 dagen respect en eerbied voor elkaar en een goed gesprek is alles wat zo iemand nodig heeft voor dat moment en niet deze wetgeving.
Een vriendelijk woord is vaker al voldoende gewoon zoals als vroeger zonder vooroordelen vragen wat er aan de hand is doet wonderen en daardoor escaleert er niets net als bij gewone mensen.