Neen tegen kappen Kennedybos!

Mozes

/ #23 Milieubeleidsplan 2008 - 2013

2012-09-27 19:45

Dit vond ik terug in het milieubeleidsplan van Kortrijk:

Conceptuele uitwerking van het landschapsplan voor het stadsgroen Marionetten:
In 1999 besliste het College van Burgemeester en Schepenen tot het aanleggen van een groene structuur waarin zowel ecologie en zachte recreatie duurzaam ontwikkeld zouden worden. Deze groene structuur verbindt het Kennedybos, de afgedekte stortplaats in de Bosstraat, de kleine relictbosjes van Sint-Anna en het geplande speelbos aan Don Bosco.
Secundair wordt ook aldus de verbinding met het in aanleg zijnde stadsrandbos vanaf de Keizerstraat te Marke gemaakt.
Deze groene as volgt grotendeels de E17 van west naar oost, hierbij zoveel als mogelijk gebruik makend van de resterende ecologische infrastructuur. Ook het aanliggend landschappelijk waardevol agrarisch gebied begrensd door de kamlijn is hiervan een integrerend deel.
Anderzijds wordt deze structuur het bindmiddel met het stedelijk gebied rond Hoog-Kortrijk, in eerste orde met de ontwikkelingen rond de site van het nieuwe ziekenhuis AZ Groeninge en de hieraan verbonden projecten rond mobiliteit, parkeren, …
Eind 2007 schreef Leefmilieu een opdracht uit voor de realisatie van een landschapsplan dat tevens bijdraagt tot de ontwikkeling van het stedelijk gebied rond Hoog-Kortrijk door :
o het realiseren van landschappelijke elementen die het stedelijk gebied helpen structureren waarbij bestaande of geplande elementen zoals het AZ Groeninge, de snelweg E17, een waterbufferbekken, de resterende bebouwing, ... geïntegreerd worden in de omgeving.
o het voorstellen van maatregelen die de aanwezige landschappelijke kwaliteiten in stand houden en versterken.
o het inplanten van voorzieningen die door hun aard of inhoud gesitueerd worden in een park/bosgebied zoals een speelbos, een geboortebos, infrastructuur voor stille recreatie, …
o het uitwerken van het beheersplan gekoppeld aan het landschapsplan, waar mogelijk met extensief graasbeheer.
o het realiseren van de verbinding met het in uitvoering zijnde stadsrandbos, ten noorden van de snelweg E17 en palend aan de Keizerstraat te Marke.

bron: http://www.kortrijk.be/files/kortrijk/Gerda_Flo/milieubeleidsplan%202008-2013.pdf