Behoud een zwembad Brandenburg gemeente de Bilt

Quoted post

gast

#91 Zwembad niet nodig

2013-07-03 21:37

Probeer eerst te verdiepen in het zwembadverhaal voor te roepen dat het erg is dat er geen nieuw zwembad komt. Een nieuw zwembad gaat de inwoners van de gemeente geld kosten. Terwijl maar een deel gebruik maakt van het zwembad. De rest gaat naar omliggende plaatsen. Laat de gemeente investeren in veiligheid, onderhoud wegen en andere dingen waar alle inwoners voordeel van hebben. Wat is het voordeel van het zijn van een sportgemeente? Geef mij maar een veilige gemeente! Tuurlijk, als het allemaal financieel uit kan, wil elke partij het zwembad wel behouden. Maar de realiteit is anders.

Reacties


Gast

#94 Re: Zwembad niet nodig

2013-07-04 04:28:01

#91: gast - Zwembad niet nodig 

 

op een hockey veld lopen mag een inwoner van de Gemeente niet !! Een zwembad is openbaar !!
Inwoner uit Bilthoven

#103 Re: Zwembad niet nodig

2013-07-04 13:59:36

#91: gast - Zwembad niet nodig

Een nogal kort-door-de-bocht antwoord helaas.

Natuurlijk kost een zwembad geld. Alles kost geld. En een gemeente is er nu juist voor IEDEREEN. En dus ook voor groepen die anders buiten de boot vallen. Kinderen kunnen nog niet stemmen, maar we willen wel dat ze leren zwemmen. U heeft wellicht geen kinderen? Dus dan wilt u ook geen geld uitgeven aan scholen wellicht? Of aan sportclubs die kinderactiviteiten opzetten? Aan een roefeldag?

Liever geld uitgeven aan wegen, veiligheid, onderhoud. Natuurlijk, makkelijke keuze. Hele saaie keuze ook, zeker aangezien dat toch wel gebeurt. De gemeente is de afgelopen jaren al veiliger, beter bereikbaar en schoner geworden, daar wordt al veel aan besteedt. Andere dingen hebben OOK aandacht nodig, anders kies je niet voor de toekomst, maar blijf je hangen in de korte termijn.


Gast

#146 Re: Zwembad niet nodig

2013-07-06 18:36:21

#91: gast - Zwembad niet nodig

Lieve gast,

Als jij had gelezen wat hier al gepost word en zelf gedaan had wat je roept tegen anderen (namelijk je verdiepen in de materie), dan heb je niet erg goed opgelet. Het "zwembadverhaal" is namelijk niet nieuw (bestaat al decenia). Het is ontstaan door jaren van wegkijken, verslonzing en desinteresse. Onze bestuurders hebben jaren gewacht om deze crisis aan te grijpen als excuus voor hun eigen falen. Nu kunnen ze eindelijk een lijstje maken waarbij het zwembad niet de hoogste prioriteit heeft. En dus... kunnen ze er nu eindelijk een streep door trekken en de schuld van hun eigen wanbeleid neer leggen bij de kortzichtige mensen van onze gemeente. Zeg het maar mensen, wat willen jullie? veiligheid of een zwembad? Dit is echter niet een keuze die wij zouden hoeven maken als de bestuurders hun werk hadden gedaan. Onze bestuurders hebben eerst (decenia geleden) ons buitenbad dermate laten verslonzen dat het moest sluiten en nu gebeurt precies hetzelfde met ons binnenbad. Dit is geen ongeluk, dit is geen onmacht. Zelfs een ezel stoot zich over het algemeen... .niet 2 maal aan dezelfde steen. En daarmee is alles gezegd over de bestuurders van gemeente De Bilt.