De Zelfstandigenaftrek Moet Blijven

Quoted post

zzp-er Den Haag

#1427 prinsjesdag

2013-09-07 10:36

Op het nieuws werd al gemeld dat de zelfstandigenaftrek niet gaat verdwijnen, dit zou in de plannen staan die op prinsjesdag bekend worden gemaakt. In die zin is dit een goed teken.
ZZP-ers worden evenwel toch gekort, al gaat dat dan via andere kanalen.
De nivellering tussen mensen en loondienst en zzp-ers loopt mank omdat de regering alleen maar kijkt naar de voordelen die zzp-ers hebben t.o.v. mensen in loondienst. Maar buiten de kosten die zzp-ers meer hebben, dragen zij grotere risico's. Zij hebben niet elke maand een vast salaris, zij moeten maar afwachten of er voldoende inkomsten binnenkomen. Heb je een goed jaar, dan ben je aan jezelf verplicht om een buffer op te bouwen voor het opvangen van mindere tijden! Op het moment dat de nivellering wordt doorgezet voorspel ik dat vele duizenden zzp-ers het opgeven en terugkeren naar loondienst, of nog erger voor de begroting, in de bijstand gaan. Korte termijn oplossingen, zonder goed door te rekenen wat de gevolgen zijn is géén goede zaak.

Reacties


Gast

#1472 Re: prinsjesdag

2013-09-09 06:48:14

#1427: zzp-er Den Haag - prinsjesdag

Niet te vroeg juichen, helaas is de bezuiniging op de zelfstandigenaftrek niet van de baan, men heeft het alleen "verzacht" naar 300 miljoen! Die 200 miljoen gaat men dan toch op een andere manier wel halen. De VVD en PVDA proberen nu alleen maar zand in de ogen te strooien te beweren dat men het "niet nu" wil afschaffen: men zegt dat men de zelfstandigenaftrek niet gaat afschaffen, maar pas in 2015. Dus wel.... Zo werkt de politiek dus!