geen AZC in Geldermalsen

Quoted post


Anonymous

#585 Re: Re:

2015-12-13 23:25

#569: - Re:  

 

 Lulkoek. Het mag dan misschien in jouw ogen "acceptabel" zijn om per dorp één à twee gezinnen op te vangen, maar dat is uiteraard volledig onuitvoerbaar. Hoe wil je de mensen begeleiden en faciliteren als ze door heel Gelderland verspreid wonen?

Waarom wordt de toekomst van jouw kinderen "ernstig anders"? Waarom kunnen zij niet meer naar de bibliotheek of het sportpark fietsen? Wil jij je kinderen grootbrengen door hen de ogen te laten sluiten voor de problemen in de wereld? Voor het feit dat er kinderen zijn die geen iphone of playstation krijgen voor Sinterklaas en Kerst, of centjes vragen omdat ze alles al hebben, maar de halve wereld over moeten vluchten om in leven te kunnen blijven. Voor het feit dat die kinderen veel van hun familieleden, vrienden, buren, kennissen hebben zien sneuvelen in hun eigen dorp of anders op de weg hier naartoe. Voor het feit dat niet ieder kind in de wereld veilig is, niet ieder kind in de wereld te eten heeft, niet ieder kind in de wereld rustig kind kan zijn?

Is het beter jouw kind te leren dat je angst moet hebben voor mensen met een kleurtje? Dat je dorp niet meer veilig is als er andersdenkende mensen komen? at iedere vreemdeling gevaar betekent?

Vergeet niet dat jouw kinderen verder moeten in deze wereld, ook als jij er niet meer bent. Zijn zij dan door jou voorbereid op een wereld die kleiner is dan ooit tevoren? Op kleingeestigheid ja, maar niet op een wereld die steeds opener wordt en waar mensen door alle landen reizen, wonen en werken. Je doet je kinderen erg veel tekort door hen jouw vernauwde kijk op de wereld aan te praten.

Reacties

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2015-12-13 23:37:27



Gast

#589 Re: Re: Re:

2015-12-13 23:40:36

#585: - Re: Re:  

 Ga lekker bjj Joop.nl lopen zeveren met je linkse prietpraat. Dat jij er zo over denkt wil nog niet zeggen dat de overgrote meerderheid van de Nederlanders deze mening is toebedaan. Gelukkig zijn de meeste mensen nog steeds wel realistisch.

Vrede

#590 Re: Re: Re:

2015-12-13 23:44:45

#585: - Re: Re:  

 Inderdaad lulkoek wat een naiviteit, er zijn op de wereld 260 miljoen vluchtelingen moeten we die dan allemaal lekker naar Nederland laten komen. Nodig heel syrie uit, en ga de koran maar vast leren. O, ja en werken nee dat mag je niet meer je bent vrouw! En vergeet je hoofddoek niet! Is dat wat je wil?! 


Gast

#592 Re: Re: Re

2015-12-13 23:45:55

#585: - Re: Re:  

 iedereen heeft het recht de directe veiligheid van z'n eigen kind voorop te stellen of zich hierover op z'n minst zorgen te maken als je met grote veranderingen wordt geconfronteerd waarvan je de effecten niet kunt overzien ( jij ook niet). Verder draaf je erg door in je betoog over bekrompenheid; teveel uit eigen emotie en klaarblijkelijk frustratie. Verder lijk je nog niet door te hebben dat die " steeds opener wereld " van jou inmiddels alweer minder open aan het worden is omdat er aan die openheid toch wel enkele onvoorziene nadelen zaten. Mettertijd zul jij dit ook wel inzien

je kunt niet elk individu persoonlijk verantwoordelijk stellen voor het leed en onrecht tav de rest van de mensheid, maar mensen hebben zeker het recht hun eigen opgebouwde samenleving te willen beschermen, en dus tegen teveel invloed van buiten te zijn en ja, dus ook tegen dit absurde AZC te zijn.