geen AZC in Geldermalsen

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie geen AZC in Geldermalsen.


Gast

#576

2015-12-13 21:37

Omdat ik vind dat het verdeeld moet worden!! En geen 1500 op een plaats te gek voor woorden!!

Gast

#577

2015-12-13 22:14

Ik vind het niet kunnen dat WIJ de jongere generaties hiermee opgescheept worden, WIJ komen hiermee te zitten terwijl de burgermeester mvr. De Vries er alleen maar dikke subsidie voor krijgt. Belachelijk!!!!!

Gast

#578

2015-12-13 22:14

Omdat ik mijn vrienden die in Geldermalsen woond ondersteunt

Gast

#579

2015-12-13 22:25

Enig gevoel voor verhoudingen zou je op z'n minst van de overheid mogen verwachten. Een AZC van 1500 vluchtelingen in een dorp met 12000 inwoners gaat echt nergens over. Dit is vragen om problemen.

Gast

#580

2015-12-13 22:32

1500 is teveel. Hulp oke maat dit is buiten alle proporties. zijn alle risico's in kaart gebracht die dit met zich meebrengt. Zullen de degene die nu beslissen over Geldermalsen en haar toekomst er over 3 jaar ook nog wonen?

Gast

#581

2015-12-13 23:02

Ongelofelijk dat het verlenen van een vergunning voor dakkapel of het kappen van een boom meer tijd kost dan een azc van 1500 man. 'Gemeente Geldermalsen wil azc' ?? pardon, B&W Geldermalsen wil dit, de bewoners is niets gevraagd, sterker niets medegedeeld.

Gast

#582 Re: Re: Re: Re:

2015-12-13 23:06

#524: Kc - Re: Re: Re:  

 Christendom is een religie die hier "van nature" niet voorkwam. Die is ons opgedrongen geworden door zendelingen. Nooit geschiedenisles gehad?


Gast

#583 Re: Re:

2015-12-13 23:09

#527: - Re:  

 Ieder apparaat waarmee contact wordt gemnaakt met het internet heeft een eigen IP-adres.

Als gebruik gemaakt wordt van hetzelfde IP-adres wordt dus gebruik gemaakt van hetzelfde apparaat. Maar liefst 20% (!) heeft getekend vanaf een apparaat dat al gebruikt was om mee te tekenen.

Praat geen onzin als je nergens verstand van hebt.


Gast

#584 Re: heeft ie ook

2015-12-13 23:11


Anonymous

#585 Re: Re:

2015-12-13 23:25

#569: - Re:  

 

 Lulkoek. Het mag dan misschien in jouw ogen "acceptabel" zijn om per dorp één à twee gezinnen op te vangen, maar dat is uiteraard volledig onuitvoerbaar. Hoe wil je de mensen begeleiden en faciliteren als ze door heel Gelderland verspreid wonen?

Waarom wordt de toekomst van jouw kinderen "ernstig anders"? Waarom kunnen zij niet meer naar de bibliotheek of het sportpark fietsen? Wil jij je kinderen grootbrengen door hen de ogen te laten sluiten voor de problemen in de wereld? Voor het feit dat er kinderen zijn die geen iphone of playstation krijgen voor Sinterklaas en Kerst, of centjes vragen omdat ze alles al hebben, maar de halve wereld over moeten vluchten om in leven te kunnen blijven. Voor het feit dat die kinderen veel van hun familieleden, vrienden, buren, kennissen hebben zien sneuvelen in hun eigen dorp of anders op de weg hier naartoe. Voor het feit dat niet ieder kind in de wereld veilig is, niet ieder kind in de wereld te eten heeft, niet ieder kind in de wereld rustig kind kan zijn?

Is het beter jouw kind te leren dat je angst moet hebben voor mensen met een kleurtje? Dat je dorp niet meer veilig is als er andersdenkende mensen komen? at iedere vreemdeling gevaar betekent?

Vergeet niet dat jouw kinderen verder moeten in deze wereld, ook als jij er niet meer bent. Zijn zij dan door jou voorbereid op een wereld die kleiner is dan ooit tevoren? Op kleingeestigheid ja, maar niet op een wereld die steeds opener wordt en waar mensen door alle landen reizen, wonen en werken. Je doet je kinderen erg veel tekort door hen jouw vernauwde kijk op de wereld aan te praten.

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2015-12-13 23:34


Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2015-12-13 23:37



Anonymous

#588 Re:

2015-12-13 23:40

#586: spacewuppie -  

 Vertel geen onzin. In een AZC wonen ook mensen met een verblijfstatus. Mensen worden wel degelijk gescreend voordat ze in een opvangcentrum worden ondergebracht. Verdiep je toch eens in de materie voordat je onzin roept!

Opvangproces 

Er zijn verschillende soorten opvangcentra. Waar een asielzoeker woont is afhankelijk van de fase van de asielprocedure waarin hij zich bevindt.

Aankomst in Nederland

Een vreemdeling die asiel aanvraagt in Nederland, meldt zich bij een aanmeldcentrum van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Na deze aanmelding vangt het COA de asielzoeker op in de centrale ontvangstlocatie (col) in Ter Apel (Groningen). In de col verzorgt de Vreemdelingenpolitie de registratie en het identiteitsonderzoek. De GGD voert de verplichte tbc-controle uit. Na deze onderzoeken start een periode van rust en voorbereiding op de asielaanvraag, die minimaal zes dagen duurt. De asielzoeker wordt hierin bijgestaan door VluchtelingenWerk Nederland en de Raad van Rechtsbijstand. Asielzoekers verblijven maximaal vier dagen in de col.

Asielprocedure

Na afronding van de tbc-screening verhuist de asielzoeker naar één van de proces opvanglocaties (pol), waar hij zich verder kan voorbereiden op de asielaanvraag. De pol’s bevinden zich altijd in de buurt van aanmeldcentra van de IND, waar de asielaanvraag van de asielzoeker in behandeling wordt genomen. Asielzoekers verblijven maximaal twaalf dagen in een pol.

Het eerste deel van de asielprocedure is de Algemene Asielprocedure. Na afloop hoort de asielzoeker van de IND of zijn asielaanvraag is ingewilligd, geweigerd of dat meer onderzoek nodig is. De asielzoeker verhuist van de pol naar een asielzoekerscentrum (azc). Hier gaat de volgende fase van de asielprocedure in:

  • Asielaanvraag is ingewilligd
    De asielzoeker heeft een verblijfsvergunning gekregen. Het COA koppelt hem aan een gemeente in de regio van het azc. De gemeente zorgt voor geschikte woonruimte. De bewoner woont op het azc tot hij de zelfstandige woonruimte kan betrekken (maximaal twaalf weken).

  • Verlengde Asielprocedure
    De IND heeft meer tijd nodig om een beslissing te nemen op de asielaanvraag. De bewoner gaat de Verlengde Asielprocedure in. Tijdens deze procedure blijft hij op het azc.
     
  • Asielaanvraag is geweigerd
    De asielzoeker heeft geen verblijfsvergunning gekregen. Hij heeft nu nog maximaal vier weken recht op opvang in het azc. In deze tijd kan hij zijn vertrek uit Nederland voorbereiden. De Dienst Terugkeer & Vertrek (DT&V) ondersteunt de asielzoeker hierbij. Na vier weken dient hij het land te verlaten.

Vertrek uit Nederland nog niet mogelijk?

Soms is vertrek uit Nederland binnen vier weken niet mogelijk. De uitgeprocedeerde asielzoeker heeft dan nog maximaal twaalf weken recht  op opvang op een vrijheidsbeperkende locatie (vbl). Op de vbl is de begeleiding van de bewoners gericht op terugkeer.

Gezinnen met minderjarige kinderen

Gezinnen met minderjarige kinderen mogen nooit dakloos worden. Als zij al lang op een azc of vrijheidsbeperkende locatie zitten en eigenlijk geen recht op opvang meer hebben dan worden zij overgeplaatst naar speciale gezinslocaties. Op een gezinslocatie geldt een sober voorzieningenniveau. De begeleiding is volledig gericht op terugkeer.

Alleenstaande minderjarige vreemdelingen

De opvang van minderjarige jongeren die zonder familie naar Nederland zijn gekomen om asiel aan te vragen (alleenstaande minderjarige vreemdelingen of amv) is afhankelijk van de leeftijd en omstandigheden van de jongere. Onafhankelijk van de uitkomst van de asielprocedure heeft de jongere in ieder geval recht op opvang tot de dag dat hij 18 jaar wordt. Daarna geldt dezelfde procedure als voor volwassen asielzoekers. Lees meer over (de opvang van) alleenstaande minderjarige vreemdelingen.

 

coa.nl


Gast

#589 Re: Re: Re:

2015-12-13 23:40

#585: - Re: Re:  

 Ga lekker bjj Joop.nl lopen zeveren met je linkse prietpraat. Dat jij er zo over denkt wil nog niet zeggen dat de overgrote meerderheid van de Nederlanders deze mening is toebedaan. Gelukkig zijn de meeste mensen nog steeds wel realistisch.

Vrede

#590 Re: Re: Re:

2015-12-13 23:44

#585: - Re: Re:  

 Inderdaad lulkoek wat een naiviteit, er zijn op de wereld 260 miljoen vluchtelingen moeten we die dan allemaal lekker naar Nederland laten komen. Nodig heel syrie uit, en ga de koran maar vast leren. O, ja en werken nee dat mag je niet meer je bent vrouw! En vergeet je hoofddoek niet! Is dat wat je wil?! 

bombardementen

#591 bombardementen

2015-12-13 23:45

We hebben het hier over mensen die in hun eigen land willen zijn maar niet kunnen. Bedenk eens hoe het zou zijn als jouw huis en stad platgebombardeert word. Dan vlucht je ook en dan ben je blij als je welkom bent in een ander land. Wacht nou eerst even af hoe de toekomst word want zo maak je het voor jezelf en die mensen onmogelijk. Ga eens naar een vluchtelingenkamp en kennis maken met deze mensen ipv voor de tv naar alles te kijken wat je voorgelogen word. #7: -  

 


Gast

#592 Re: Re: Re

2015-12-13 23:45

#585: - Re: Re:  

 iedereen heeft het recht de directe veiligheid van z'n eigen kind voorop te stellen of zich hierover op z'n minst zorgen te maken als je met grote veranderingen wordt geconfronteerd waarvan je de effecten niet kunt overzien ( jij ook niet). Verder draaf je erg door in je betoog over bekrompenheid; teveel uit eigen emotie en klaarblijkelijk frustratie. Verder lijk je nog niet door te hebben dat die " steeds opener wereld " van jou inmiddels alweer minder open aan het worden is omdat er aan die openheid toch wel enkele onvoorziene nadelen zaten. Mettertijd zul jij dit ook wel inzien

je kunt niet elk individu persoonlijk verantwoordelijk stellen voor het leed en onrecht tav de rest van de mensheid, maar mensen hebben zeker het recht hun eigen opgebouwde samenleving te willen beschermen, en dus tegen teveel invloed van buiten te zijn en ja, dus ook tegen dit absurde AZC te zijn.


Gast

#593 AZC in Geldermalsen van 1500 mensen??? WAAR IS DE DEMOCRATIE GEBLEVEN MEVROUW DE VRIES???

2015-12-13 23:51

Afgelopen vrijdagavond heb ik via www.nu.nl moeten vernemen dat Geldermalsen een AZC krijgt van 1500 inwoners!! Ik ben niet tegen de komst van asielzoekers an sich en dat zijn (gelukkig) de meeste mensen niet. Maar 1500 op zo'n stukje grond is teveel! Daar krijg je alleen maar onlusten van, zeker omdat er ook uitgeprocedeerde asielzoekers komen te zitten. En die mensen mogen ook niet werken en zitten daar maar, dus dat is wachten op problemen. 200-500 is meer dan genoeg lijkt mij.   En wat nog erger is, is dat dit blijkbaar besproken is achter gesloten deuren van de week en dit nieuws pas op vrijdag jl.pas naar buiten is gekomen!  

Waar is hier de transparantie gebleven? Waarom ben ik als burger niet tijdig geïnformeerd?Is dit nu democratie???

  BURGMEESTER DE VRIES, U KUNT ZICH TOCH NIET PRETTIG VOELEN BIJ DEZE MANIER VAN POLITIEK BEDRIJVEN?  

=>En de GROOTSTE vraag, WAAROM wordt dit besluit er binnen een week doorheen gedrukt?<=

Sinds wanneer is gemeenteraad van Geldermalsen zo snel met besluiten nemen?  Die openbare raadsvergadering a.s. woensdag is een lachertje, want het is wel duidelijk dat dit van te voren al beklonken is. Al hoop ik natuurlijk wel dat het echt wat uithaalt!   Legio voorbeelden zijn er van langlopende beslissingsprocedures, financieel wanbeleid van de gemeente en burgers korten.

- mensen die 2 jaar moeten soebatten of hun dakkapel  aan de voorkant van hun huis wel gebouwd mag worden omdat deze een beetje afwijkt van de buren of het straatbeeld

- de schandalige lakse manier waarop de gemeente met de planschade is omgegaan van mensen die in de directe omgeving wonen van die hoge appartementengebouwen die aan de Rijnstraat zijn gebouwd

- hulpbehoevende mensen, die minder uren per week alfahulp krijgen terwijl ze a) op leeftijd zijn b) chronisch ziek  

- rotondes die 2 of 3 keer worden opengebroken omdat ze niet in 1 keer goed zijn aangelegd

- wegen die opnieuw geasfalteerd worden omdat de 1e laag niet goed is of daarna toch de riolering of waterleiding moet worden vervangen

 - het kruispunt naar de Shell Kalenberg, dat eerst een rotonde was, toen de wegen opnieuw zijn geasfalteerd, daarna weer alles opengebroken en dichtgemaakt en daarna weer alles open voor stoplichten

- verkeerde aankopen van grond waardoor er maar liefst 12 MILJOEN EURO (en nog wat)  is afgeschreven

- De Pluk, waar de meeste mensen NIET op zaten te wachten, wat er erdoor gedrukt is  

Het is overduidelijk, dat de gemeenteraad dit puur alleen voor het geld heeft gedaan!!! Die asielzoekers brengen geld in het laadje! En dan levert die grond nog wat op. Zo simpel is het!

Het is stuitend, onthutsend en duidelijk de inwonders van Geldermalsen niet serieus worden genomen.   En wat wordt er gedaan om de veiligheid van de burgers in Geldermalsen te waarborgen? Het politiebureau is al jaren dicht! Als inwoner van Geldermalsen heb ik recht op het antwoord van de gemeenteraad hoe dat mijn veiligheid en die van andere inwoners wordt gewaarborgd.   En je zal maar een stuk grond/ huis hebben gekocht op De Plantage.        

AZC is OK, maar niet zoveel mensen!

En ik wil uitleg van de gemeente waarom het op zo'n walgelijk stiekeme manier is gegaan en wat er gedaan kan worden om de veiligheid te waarborgen.

ENFIN, onze OZB kan wel omlaag!

 

   


Gast

#594

2015-12-13 23:55

 

 

 

WIJ WILLEN HIER GEEN STEENBERGSE TOESTANDEN. DUS NVU, AZC ALERT EN ZO: BLIJF MOOI THUIS!

 

 


Gast

#595 Re: Re: Re: Re:

2015-12-13 23:56

#590: Vrede - Re: Re: Re:  

 Stop met liegen!

Worldwide displacement hits all-time high as war and persecution increase

News Stories, 18 June 2015


© UNHCR
Global Trends 2014

GENEVA, June 18 (UNHCR)  Wars, conflict and persecution have forced more people than at any other time since records began to flee their homes and seek refuge and safety elsewhere, according to a new report from the UN refugee agency.

UNHCR's annual Global Trends Report: World at War, released on Thursday (June 18), said that worldwide displacement was at the highest level ever recorded. It said the number of people forcibly displaced at the end of 2014 had risen to a staggering 59.5 million compared to 51.2 million a year earlier and 37.5 million a decade ago.

The increase represents the biggest leap ever seen in a single year. Moreover, the report said the situation was likely to worsen still further.

Globally, one in every 122 humans is now either a refugee, internally displaced, or seeking asylum. If this were the population of a country, it would be the world's 24th biggest.

"We are witnessing a paradigm change, an unchecked slide into an era in which the scale of global forced displacement as well as the response required is now clearly dwarfing anything seen before," said UN High Commissioner for Refugees António Guterres.

Since early 2011, the main reason for the acceleration has been the war in Syria, now the world's single-largest driver of displacement. Every day last year on average 42,500 people became refugees, asylum seekers, or internally displaced, a four-fold increase in just four years.

"It is terrifying that on the one hand there is more and more impunity for those starting conflicts, and on the other there is seeming utter inability of the international community to work together to stop wars and build and preserve peace," Guterres added.

The UNHCR report detailed how in region after region, the number of refugees and internally displaced people is on the rise. In the past five years, at least 15 conflicts have erupted or reignited: eight in Africa (Côte d'Ivoire, Central African Republic, Libya, Mali, northeastern Nigeria, Democratic Republic of Congo, South Sudan and this year in Burundi); three in the Middle East (Syria, Iraq, and Yemen); one in Europe (Ukraine) and three in Asia (Kyrgyzstan, and in several areas of Myanmar and Pakistan).

"Few of these crises have been resolved and most still generate new displacement," the report noted, adding that in 2014 only 126,800 refugees were able to return to their home countries -- the lowest number in 31 years.

Meanwhile, decades-old instability and conflict in Afghanistan, Somalia and elsewhere means that millions of people remain on the move or  as is increasingly common  stranded for years on the edge of society as long-term internally displaced or refugees.

One of the most recent and highly visible consequences of the world's conflicts and the terrible suffering they cause has been the dramatic growth in the numbers of refugees seeking safety through dangerous sea journeys, including on the Mediterranean, in the Gulf of Aden and Red Sea, and in Southeast Asia.

Half of all refugees are children

The Global Trends report detailed that in 2014 alone 13.9 million people became newly displaced  four times the number of the previous year. Worldwide there were 19.5 million refugees (up from 16.7 million in 2013), 38.2 million were displaced inside their own countries (up from 33.3 million in 2013), and 1.8 million people were awaiting the outcome of claims for asylum (against 1.2 million in 2013).

Most alarmingly, however, it showed that over half the world's refugees are children.

"With huge shortages of funding and wide gaps in the global regime for protecting victims of war, people in need of compassion, aid and refuge are being abandoned," warned Guterres. "For an age of unprecedented mass displacement, we need an unprecedented humanitarian response and a renewed global commitment to tolerance and protection for people fleeing conflict and persecution."

Syria is the world's biggest producer of both internally displaced people (7.6 million) and refugees (3.88 million at the end of 2014). Afghanistan (2.59 million) and Somalia (1.1 million) are the next biggest refugee source countries.

Almost nine out of every 10 refugees (86 per cent) are in regions and countries considered economically less developed.

Europe (up 51%)

Conflict in Ukraine, a record 219,000 Mediterranean crossings, and the large number of Syrian refugees in Turkey  which in 2014 became the world's top refugee-hosting nation with 1.59 million Syrian refugees at year's end  brought increased public attention, both positive and negative, to questions to do with refugees.

In the EU, the biggest volume of asylum applications was in Germany and Sweden. Overall, forced displacement numbers in Europe totalled 6.7 million at the end of the year, compared to 4.4 million at the end of 2013, and with the largest proportion of this being Syrians in Turkey and Ukrainians in the Russian Federation.

Middle East and North Africa (up 19%)

Syria's ongoing war, with 7.6 million people displaced internally, and 3.88 million people displaced into the surrounding region and beyond as refugees, has alone made the Middle East the world's largest producer and host of forced displacement. Adding to the high totals from Syria was a new displacement of least 2.6 million people in Iraq and 309,000 newly displaced in Libya.

Sub-Saharan Africa (Up 17%)

Africa's numerous conflicts, including in Central African Republic, South Sudan, Somalia, Nigeria, Democratic Republic of Congo and elsewhere, together produced immense forced displacement totals in 2014, on a scale only marginally lower than in the Middle East.

In all, sub-Saharan Africa saw 3.7 million refugees and 11.4 million internally displaced people, 4.5 million of whom were newly displaced in 2014. The 17 per cent overall increase excludes Nigeria, as methodology for counting internal displacement changed during 2014 and it could not be reliably calculated. Ethiopia replaced Kenya as the largest refugee-hosting country in Africa and the fifth largest worldwide.

Asia (up 31%)

Long one of the world's major displacement producing regions, the number of refugees and internally displaced people in Asia grew by 31 per cent in 2014 to 9 million people. Continuing displacement was also seen in and from Myanmar in 2014, including of Rohingya from Rakhine state and in the Kachin and Northern Shan regions. Iran and Pakistan remained two of the world's top four refugee hosting countries.

Americas (up 12%)

The Americas also saw a rise in forced displacement. The number of Colombian refugees dropped by 36,300 to 360,300 over the year, although mainly because of a revision in the numbers of refugees reported by Venezuela. Colombia continued, nonetheless to have one of the world's largest internally displaced populations, reported at 6 million people and with 137,000 Colombians being newly displaced during the year. With more people fleeing gang violence or other forms of persecution in Central America, the United States saw 36,800 more asylum claims than in 2013, representing growth of 44 per cent.

The full Global Trends report with this information and more, and including data on individual countries, demographics, numbers of people returning to their countries, and available estimates of stateless population is available at http://unhcr.org/556725e69.html.

 

Gast

#596 Re: AZC in Geldermalsen van 1500 mensen??? WAAR IS DE DEMOCRATIE GEBLEVEN MEVROUW DE VRIES???

2015-12-13 23:57

#593: - AZC in Geldermalsen van 1500 mensen??? WAAR IS DE DEMOCRATIE GEBLEVEN MEVROUW DE VRIES??? 

 Niks omlaag als dit er tegen de wil van de bevolking wordt doorgedramd dab we moeten gewoon als burgeljjke ongehoorzaamheid massaal weigeren te betalen voor alle gemeentelijke belastingen. 


Gast

#597 Re: Re: Re: Re

2015-12-13 23:59

#592: - Re: Re: Re 

 Wat is dan het gevaar dat je kind loopt? Benoem het.


Gast

#598 Re: bombardementen

2015-12-14 00:00

#591: bombardementen - bombardementen 

 dan zou ik inderdaad ook veiligheid zoeken, mn elders in Syrië waar nog heel veel plekken vele malen groter dan Nederland zijn waar het nog rustiger is dan doordeweeks in een Nederlandse kerk. Ook zou ik heel blij zijn met de veiligheid en onderdak die in directe buurlanden wordt geboden, waar ik rustig zou wachten tot de gemoederen bedaard zijn en ik weer terug naar eigen land terug kan. Zeker zou ik niet minimaal zes veilige landen op allerlei manieren doorkruisen naar een land naar keuze waar ik dan verwacht kosteloos en moeiteloos een geheel nieuw bestaan aangeboden te krijgen. Dat is geen veiligheid zoeken maar geluk-, cq goudzoeken.


Gast

#599 Re: Re: Re: Re: Re

2015-12-14 00:02

#597: - Re: Re: Re: Re 

 Beste heer er is inderdaad geen gevaar. Als ze geluk hebben kunnen ze immers lekker in de speeltuin gaan spelen met de 13 jarige kindbruidjes van de heren "raketgeleerden en hersenchirurgen". Dat is uiteraard enkel hun cultuur toch?


Gast

#600 Re: Re: bombardementen

2015-12-14 00:04

#598: - Re: bombardementen 

 Correct tijdens de 1e wereldoorlog vluchten de Belgen ook naar buurlanden waaronder Nederland. Ik kan me geen kolonies Belgen herinneren die toen zijn gevlucht naar Afrika.