Geen draagkracht in Zoetermeer voor bouw nieuwe gebedsruimte

Quoted post


Gast

#1194 Toespraak commissievergadering

2011-10-26 22:41

Lees toespraak commissievergadering op zoetermeernieuws

Bedankt SIP

Reacties

Seghwaert

#1195 Re: Toespraak commissievergadering

2011-10-26 23:12:28

#1194: - Toespraak commissievergadering

Zeker BEDANKT SIP Mijn complimenten! Wat een goed en duidelijk stuk. Veel SUCCES!

Johann van der Veere

#1197 Re: Toespraak commissievergadering

2011-10-26 23:45:08

#1194: - Toespraak commissievergadering 

 

Nieuws

25 okt 2011 | Seghwaert In Protest

http://zoetermeer.trotsopnederland.com/cache/images/2051ab2874341924bdb597b1ca1a...

Geachte raadsleden,

Ik vertegenwoordig de groep SIP, Seghwaert In Protest.
SIP is ontstaan toen wij plots te horen kregen van de plannen voor de te bouwen Moskee aan de Roggeakker in Zoetermeer.

Wij vertegenwoordigen een steeds groter wordende groep mensen van alle achtergronden, culturen en geloven. Dus ook bewoners met een Islamitische achtergrond. Het zijn veelal modale gezinnen en starters. Allemaal mensen die niet zitten te wachten op een grote publiekstrekker in dit gedeelte van de wijk.

De bewoners die met de gemeente participeerde in het Wijk Ontwikkel Plan, waren met stomheid geslagen.

Waarom wel meepraten over speeltuintjes, maar niet over de komst van een moskee?

De communicatie vanuit de gemeente is bijzonder slecht.
Een kleine groep bewoners kreeg een ongeadresseerde brief in de bus voor de eerste bijeenkomst. Voor de tweede bijeenkomst hebben we de brief nog steeds te goed.

Op deze bijeenkomsten konden we kennis komen maken met onze nieuwe buren. Tot op de dag van vandaag heeft Frank Speel ervoor gekozen de stichtingen ICZ en Unitas niet voor te stellen aan de bewoners, waardoor er nog steeds een hoop vragen over blijven.

Hoeveel leden hebben deze stichtingen? Wie zijn deze groep mensen? Waar wonen deze mensen? Welke activiteiten willen ze hier plannen? Wie is de Imam? Waarom heeft de AIVD nu geen bezwaren meer? Waarom worden ICZ en Unitas nog steeds niet erbij betrokken? Waarom wordt er gekozen voor deze moeilijke weg van integratie in de wijk?

Tijdens de bijeenkomsten werd duidelijk gemaakt dat er, als bewoner, geen enkele manier is om dit te beïnvloeden. De boosheid vanuit de zaal kwam uit het gevoel van onmacht en was, misschien onterecht, gericht op de boodschapper.

Hoe kan een handje vol bestuurders een keuze maken die alle huishoudens van Seghwaert dusdanig beïnvloed? 

Leven wij nog wel in een democratie?

Waaruit bestaat onze onrust?

Voorop gesteld dat wij van mening zijn dat, nogmaals, elke grote publiekstrekker op deze locatie voor grote problemen zal zorgen. We zijn bang voor toenemende verkeersdrukte en de daarbij behorende parkeerproblemen, alsmede meer groepen hangjongeren, wat mogelijk de criminaliteit verhoogt.
Enkele van deze problemen zijn nu al meer dan gemiddeld in onze wijk aanwezig, dus deze bezorgdheid is zeer gegrond. Onze wijk is tenslotte de dichtstbevolkte wijk van Zoetermeer.

De komst van een moskee echter, brengt nog een ander kaliber problemen mee zich mee.
Iedereen denkt allereerst aan de krantenkoppen van de Moskee in Meerzicht:

• aanslag met Molotovcocktail Moskee in Zoetermeer.
• Stenen door ruit Moskee in Zoetermeer
• Moskee in Zoetermeer beklad met graffiti
• Wederom Brandstichting Moskee Zoetermeer
• Moskee in Zoetermeer beklad met antisemitische leuzen

 Een gemeente die aangeeft veiligheid te kunnen garanderen is naïef. Dit zelfde hebben een aantal andere gemeenten waarschijnlijk ook aan hun inwoners beloofd, maar ook deze kranten koppen liegen er niet om.

• Molotovcocktails moskee Haarlem
• Bekladding, ingegooide ruiten, brandbommen, moskee Zeist
• Molotovcocktail moskee Huizen
• Varkenskop gegooid in moskee Ede
• Brand gesticht in moskee Arnhem
• Moskee Groningen besmeurd met bloed, ingewanden en zwijnenkop
• Ridderkerkse moskee keer op keer beklad
• Vrouwen bij moskee met bier bekogeld
• Moskee in Dordrecht beschoten

Verschillende bronnen geven aan dat er een grote Ultra Rechtse gemeenschap vertegenwoordigd is in onze wijk.

Deze situatie veroorzaakt een nog meer ‘VerRechtsing’ van de wijk.


Dit ziet u ook als u de forums erop naleest. Deze ‘VerRechtsing’ is beangstigend voor alle partijen!
Voor de bewoners, de moskeebezoekers en voor de politiek. Dit wil toch niemand!

Wat staat ons te wachten?

Moeten wij accepteren dat onze kinderen straks op zo’n slagveld moeten spelen, of moeten we ze binnenopsluiten? Moeten wij accepteren dat we onze auto niet meer kwijt kunnen? Moeten mij accepteren dat de wegen en kruisingen nog gevaarlijker worden? Moeten wij accepteren dat onze huizen in waarde dalen? Kunnen we nog wel weg of zitten we gevangen in ons eigen huis? De huizenkopers blijven nu al weg sinds bekend gemaakt is dat er plannen zijn voor een moskee. Hierdoor zal de huizenmarkt ter plaatse nog meer onder druk komen te staan.
De bewoners zullen hier met grote schulden komen te zitten.

Of moeten we afwachten en hopen dat het goed komt? Wat zou u doen?

Er zijn natuurlijk ook goede voorbeelden, wat zelden in de media terug te vinden is. Natuurlijk bestaat er ook onrust onder de Moskeebezoekers. Ook dat kunnen we in diverse artikelen teruglezen o.a. over de Moskee in Meerzicht. Duidelijk mag zijn dat de moslimgemeenschap niet vraagt om dit soort problemen. Maar er is een verhoogde kans dat het hier zal gaan gebeuren. Het gevoel van veiligheid voor zowel bewoners als moskeebezoekers is daarna kompleet verdwenen!

De politie in Zoetermeer beseft dat er nu al een verhoogd risico is. We tellen elke dag meerdere politie auto’s, busjes en bikers die door onze straten surveilleren. Ook tijdens de bewonersbijeenkomsten was veel politie en ME op de been. Dit versterkt ons gevoel van dreigend gevaar.

Wil een gemeente dit haar bewoners aandoen???

Onze conclusie en wens is:

De keuze die de gemeente hiermee heeft gemaakt is een geforceerde manier van integreren en wekt alleen maar gevoel van onmacht, angst en agressie op. Er is geen draagvlak. Hierdoor is de kans te groot dat dit (onnodig) zal gaan escaleren. Door deze confrontatie zal er een steeds grotere kloof ontstaan i.p.v. begrip voor elkaar.

Wij begrijpen heel goed dat de Moslimgemeenschap in Zoetermeer een gebedsruimte wil hebben.
Een oplossing zou kunnen zijn om samen met deze Moslimgemeenschap een meer open locatie te kiezen OF een locatie waar meer draagvlak is. Zoetermeer groeit. Waarom reserveert de gemeente niet in dat ontwikkelingsplan een stuk grond met als bestemming: een Moskee? Iedereen kan dan zelf kiezen of ze er gaan bouwen of wonen. Dat is pas democratie!!! En DAN kunnen we tot een samenleving komen waar iedereen tevreden in is.

Wij verwachten van ONS gemeentebestuur een passende oplossing, met de juiste keuzes voor ALLE betrokkenen. Alleen dat zal de multiculturele samenleving een stap vooruit kunnen helpen, in plaats van drie stappen achteruit. Het is de gemeente vooralsnog niet gelukt om de onrust bij ons weg te nemen. Sterker nog, de onrust en daarmee het aantal sympathisanten van SIP groeit met de dag.

Wij als bezorgde bewoners, vertegenwoordigd in SIP, vragen u met klem onze bezorgdheid te delen. U kunt de bewoners toch niet in de kou laten staan? Wees eerlijk tegen jezelf… dit had u toch ook niet gewild. Als U hier geen oplossing voor zoekt zijn WIJ bereid om verdere stappen te ondernemen van de Landelijke Politiek, Media…tot aan de Raad van Staten. Dit heeft bij enkele gemeenten al wel tot succes geleid.

Ik dank u voor uw aandacht,

SIP

(er rust geen verantwoordelijkheid op de tekst bij Trots)

http://zoetermeer.trotsopnederland.com/index.php?pageID=3&messageID=2809