Wij eisen schone lucht!

Quoted post

Calimero

#30 Verdraagzaamheid

2011-12-01 12:20

Nederland is een klein landje.
Bouw-, Agrarische-, en Industrie grond is schaars.
Dat wil niet zeggen dat industrie- en agrarische gebieden waar woningen gebouwd worden ineens de grote boosdoeners zijn. En zich aan milieu freaks moeten aanpassen.
Als men zonodig in deze gebieden wil wonen dan moeten zij ook daarvan ook de (financiële) consequenties aanvaarden. En mee betalen aan de eisen die zij zelf aan deze industrieën of agrarische bedrijven stellen. Iedereen heeft recht op een schoon milieu (schonelucht) maar niet ten koste van andere belanghebbende die verdrongen worden uit hun omgeving waar ze al misschien eeuwen gevestigd zijn.

Reacties

Ongeruste moeder

#31 Re: Verdraagzaamheid

2011-12-01 18:23:24

#30: Calimero - Verdraagzaamheid 

Verdraagzaamheid is een mooi woord, milieufreak vind ik minder mooi. Wat vindt u dan van al die nieuwbouwwijken en scholen die naast snelwegen gebouwd worden? Wat vindt u ervan dat nu al 1 op de 5 kinderen astma heeft, straks nog meer. Wat vindt u ervan dat luchtvervuiling 18000 of meer doden per jaar veroorzaakt? 100 miljard euro kosten binnen de EU? 4 miljard in Nederland ? Iedereen mag een mening hebben, maar we hebben het hier in de eerste plaats over gezondheid van iedereen, als dit onder 'milieufreak' valt, so be it. Keuze waar je gaat wonen? Als je een goedgevulde portemonnee hebt heb je meer keuze in alles, maar dan moet je in het uiterste noorden of op de waddeneilanden gaan wonen, want elders zal de lucht niet gezond zijn. Niet met het huidige beleid. Daar willen we wat aan doen. Het is geen eenvoudig op te lossen probleem, maar zeker de moeite waard om in elk geval aan te pakken. Maar in elk geval bedankt voor uw reactie.