Gemeente Buren moet GLASVEZEL krijgen!

Quoted post

Marc

#49 Re: Re: Financiering door gemeente Buren ?

2012-03-22 01:57

#38: Rijk - Re: Financiering door gemeente Buren ?

Wordt het buitengebied NIET aangesloten, en behoeft de gemeente daarom NIET bij te betalen (cofinanciering)? Of wordt het buitengebied WEL aangesloten, en moet de gemeente dus WEL bijbetalen?

Andere gemeente moeten flink in de buidel tasten om het buitengebied aan te sluiten (bijv. gemeente Bronckhorst), andere gemeenten sluiten kernen met minder dan 1.500 inwoners noodgedwongen niet aan (bijv. de 5 Betuwse gemeenten in het artikel van de Gelderlander dat ik zojuist aanhalde), maar wij krijgen gratis en voor niks alle buitengebied bewoners aangesloten? Hoe kan dat?

Reacties

Rijk

#54 Re: Re: Re: Financiering door gemeente Buren ?

2012-03-26 22:48:15

#49: Marc - Re: Re: Financiering door gemeente Buren ?

Het buitengebied blijft een moeilijk punt. Investeerders rekenen simpelweg of het een winstgevende situatie is. Zo nee, gaan ze niet investeren. Bij dorpskernen van meer dan 1500 inwoners en een minimale inschrijving van ongeveer 30 - 40% voor glasvezel, bestaat er een redelijke kans voor de investeerder. Zijn de dorpskernen kleiner of liggen ze geografisch erg ongunstig, kan het zijn dat de minimale inschrijving voor glasvezel hoger moet zijn.

Als de gemeente Buren zich extra inzet en bereid is om mee te investeren, bestaat er een kans dat ook het buitengebied wordt aangesloten.

Daarnaast is het wellicht interessant om te weten dat waarschijnlijk enkele honderden woningen in het buitengebied van gemeente Buren worden "verglaasd". Dit heeft met de pilot te maken die de provincie Gelderland in de gemeente Buren heeft uitgeschreven. Zie voor meer informatie de website van de provincie: http://www.gelderland.nl/eCache/DEF/19/526.html.

Hoe dan ook, we moeten met heel de gemeente Buren tonen dat we positief tegenover glasvezel staan en dat deze infrastructuur bij ons niet mag ontbreken. Als we daarmee wachten tot we echt niet meer zonder glasvezel kunnen, zijn we te laat. Stel dat we het in onze regio nog de met ouderwetse modemsnelheid moesten internetten? Dat zou toch ook niet denkbaar zijn?

Daarom! Zet je in en zorg er voor dat zoveel mogelijk mensen de petitie tekenen!