Wij willen een Referendum over Bestuurlijk Nederland en BANKEN

Quoted post


Gast

#74

2012-05-17 19:51

'Banken nog steeds niet veranderd'


ABN Amro ANP

Toegevoegd: dinsdag 15 mei 2012, 16:59


Peter van der Slikke werkte jarenlang in de bancaire sector. In zijn boek 'Ontmaskerd' legt hij genadeloos bloot hoe het eraan toe gaat in de financiële wereld. Oud-staatssecretaris van Financiën Willem Vermeend reageert.

Trucs

Volgens Van der Slikke doet 85 procent van de beleggingsfondsen het slechter dan de markt. "Onafhankelijke adviezen bestaan niet, verkooptrucs wel; positieve resultaten uit het verleden bieden een garantie voor een slechte toekomst. De bank verliest nooit, de klant wel en een deel van de pensioenen is verdampt door speculatief beleggen."

Klantbelang

De banken beheersen bijna de complete Nederlandse markt voor financieel advies. Winst maken staat voorop en consumenten krijgen geen goede informatie over hun opties. Na de kredietcrisis beweerde de financiële wereld dat het klantbelang weer centraal zou komen te staan. Maar nog steeds verkopen banken willens en wetens beleggingsproducten die onnodig duur zijn.

Met zijn boek wil Van der Slikke zorgen dat de lezer door de verkoopverhalen van adviseurs heen prikt en zelfstandig de juiste financiële beslissingen neemt.

Vragen en/of opmerkingen? Mail de maker: Hein.Hansen@Nieuwsuur.

Reacties


Gast

#76 Re:

2012-05-17 21:23:23

#74: -  prachtig in een woord.

 


Gast

#77 Re:

2012-05-17 21:29:17

#74: -  weet u iets om deze petitie te promoten de media werkt niet.....helemaal niet mee.