Asieldieren op TV: Beestje zoekt baasje

Volgens de statistieken hebben de Belgische gezinnen samen 1,5 miljoen honden en 2,2 miljoen katten. Jaarlijks worden 160.000 honden geregistreerd. Toch komen deze liefhebbers van gezelschapsdieren vreemd genoeg bij de openbare omroepen nauwelijks of niet aan hun trekken.  Vlaanderen heeft naar ons  weten geen eigen dierenprogramma meer nadat het populaire “Dieren in nesten” in 2015 werd stopgezet.   Na de ontelbare kookprogramma’s op alle zenders, misschien hoog tijd voor een nieuwe formule, een frisse wind die hopelijk ook zal aanslaan in andere landen; niet alleen een mix van informatie en ontspanning  maar nu ook met een nobel doel…zoveel mogelijk asieldieren een nieuwe kans geven in het leven. In België wordt hun aantal geschat op ongeveer 60.000 per jaar! Een ernstig maatschappelijk probleem dat door de media zó onderkend wordt !   Met dit televisieprogramma willen we zoveel mogelijk dieren helpen herplaatsen die voorgedragen worden door Vlaamse asielen, opvangfamilies en – centra of dierenbeschermingsorganisaties. Het gaat voornamelijk om honden en katten maar ook andere dieren kunnen aan bod komen zoals fretten, konijnen, kippen, cavia’s, schapen, hangbuikzwijnen, eenden, ganzen , kalkoenen, duiven, schildpadden, paarden, enz.   De portretten van telkens een tiental dieren die wekelijks op het scherm zullen worden voorgesteld ter adoptie, worden afgewisseld met korte filmpjes van onbepaalde duur die allemaal onderwerpen behandelen voornamelijk gerelateerd aan de kern van dit programma, een onuitputtelijke bron van mogelijkheden waarbij alle lagen van de bevolking aan bod komen:  dierenartsen, advocaten, vrijwilligers, ambtenaren, inspecteurs, gedragstherapeuten, gedetineerden, kinderen, bejaarden, politie, ernstige fokkers, clowns, BV’s, …(zie ook “Tieren suchen ein Zuhause” in Duitsland en “30 Millions d’Amis” in Frankrijk). Een TV-programma met een potentieel als “Man bijt hond” dat eveneens jaren kan meegaan.   Er kan ook,  gecombineerd met het tv-programma, een website en/of Facebookpagina opgestart worden waar mensen nog eens op hun gemak de te adopteren dieren en contactgegevens van het asiel of opvanggezin kunnen bekijken maar waar ook andere interessante weetjes die in de afleveringen aan bod zijn gekomen, kunnen geconsulteerd worden.   Helpt u de BSPCA mee met uw stem opdat dit programma er zou komen? Teken dan onze petitie :


Kristien GHYS - research verantwoordelijke BSPCA    Neem contact op met de schrijver van het verzoekschrift

Onderteken deze petitie


OF

Uw e-mailadres zal niet op onze site worden gepubliceerd. De auteur van de petitie zal echter alle informatie te zien krijgen die u op dit formulier noteert.

Je ontvangt een e-mail met een link om je ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities24.com to aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.
Facebook