Eis voor Professioneel onderzoek MBT Joulecreep voor besluitvoorming NABV regelgeving.

Beste mede Airsofters,

Zoals meeste van jullie inmiddels hebben gelezen gehoord is de NABV bezig  met een onderzoek naar het fenomeen Joule Creep. En wilt naar aanleiding van dit onderzoek Joule's gaan meten in plaats van FPS.

In Principe is hier niets mis mee en gebeurd dit in het buitenland (oa U.S.A en verschillende EU landen).

Wat betekend dit nou?

Concreet :

Joule = Energie overgedragen aan BB
FPS = Feet per Second de snelheid van de BB.

(! 1 extra punt de Impact energie dus wat je daadwerkelijk voel als je geraakt word. Is altijd minder dan de Max Joule daar deze gemeten word bij de monding van het wapen, hierna neemt deze af door middel van weerstand. Dat zwaardere bb's de mogelijkheid hebben om hun energie langer te behouden na het verlaten van de monding staat buiten deze discussie.)

1.20 joule met .20 = 359.31 FPS (afgerond 360 FPS Full auto/Pistol limiet) 1.88 joule met .20 = 449.73 FPS (afgerond 450 FPS DMR limit) 2.32 joule met .20 = 499.59 FPS (afgerond 500 fps Bolt Action Limiet)

Joulecreep is het fenomeen waarbij je door binnen een bepaalde FPS Limiet zwaardere bb's gaat gebruiken waardoor de mogelijkheid er is dat je boven het joule limiet uitkomt. (! Dit is een extreem versimpelde uitleg)

Dus in principe ELKE replica heeft joulecreep, echter over het algemeen is dit zo insignificant dat je nog steeds binnen het Joule limiet blijft. Zie het als een balans, met een zwaardere bb gaat je FPS omlaag en je Joule blijft gelijk of heeft een minimale verhooging.

Het probleem komt hem uit het feit dat je doormiddel van hele specifieke technische aanpassingen in de replica de overdracht van energie naar je BB efficienter kan maken. Hierdoor verlies je minder FPS en krijg je meer joule over naar de BB. En zoals bij elke sport zijn er mensen die dit doen om boven de Limiet te komen in omzeiling van de regels (Zie doping bij wielersport etc etc).

Mijn grootste probleem met de NABV op dit onderwerp is het enorme gebrek
aan professionaliteit en kunde van het bedrijf tot nu toe.

Mis-Behandeling van de ledenraad en negeren van de eisen hiervan.

Het uitlokken van rechtzaken mbt het Tornado regelgeving drama,
waardoor airsofters een strafblad geriskeerd hebben.

Bevooroordeelde Marshal instructeurs die geen technische kennis hebben. maar wel nieuwe Marshalls bevooroordeelde tot bepaalde type spelers en speelstijlen.

Het totaal missen van enige zichtbare inzet van het bedrijf voor de Skirm en Milsim tak van Airsoft(Dit gebeurde pas na de opschudding over de ledenraad vergadering afgelopen december).

Het ontbreken van kennis mbt tot de daadwerkelijke technische en natuurkundige factoren die noodzakelijk zijn voor dit onderzoek.

En de lijst gaat verder.

Buiten dit om , zal dit voor veel spelers die niet technisch onderlegt
mogelijk veel kosten met zich mee brengen voor het aanpassen van
hun replica's veele van welk zelfs in stock configuratie de mogelijkheid hebben
om met de juiste combinatie factoren boven de limiet uit te komen.

Mijn voorstel is om dit onderzoek te laten doen door een onafhankelijke organisatie (zie bv de TU delf of TU eindhoven)in samenwerking met Airsofters buiten de NABV ledenraad en de diverse Winkels om niet alleen een wetenschappelijk correct onderzoek te krijgen maar ook een daadwerkelijk Onafhankelijk resultaat te krijgen.

En op basis van dit kunnen we allemaal nog eens rustig gaan nadenken of
de voorgestellde regelgeveing juist is en of we BB gewichten wel moeten limiteren.

Dit is een zeer ingrijpende verandering die de NABV kosten wat kost wilt gaan doorvoeren, en ik vind dat dit op zijn aller minst op een onbetwistbaar onafhankelijk en wetenschappelijk correct onderzoek gebaseerd moet woorden.

Met vriendelijke groeten,
Een bezorgde liefhebber van deze
mooie sport.

Dave Sobani.

Onderteken deze petitie

Door te tekenen geef ik Dave Sobani toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

Je ontvangt een e-mail met een link om je ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities24.com to aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren aan 3000 mensen.

Facebook