Wij steunen het Dierenasiel Gent

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Wij steunen het Dierenasiel Gent.


Gast

#51

2016-01-02 11:43

Omdat ik het absoluut nodig vindt dat dieren GEHOLPEN worden en daarbij nog graag gezien worden ook !

J. DE LOORE

Gast

#52

2016-01-02 15:54

Het zijn altijd de mensen die niks doen die klaar staan om kritiek te leveren, en zij die zich wel belangeloos voor iets of iemand inzetten zijn daar meestal nog de dupe van!!!

Gast

#53

2016-01-03 08:30

Het is heel erg als je ergens van beschuldigd wordt,ik had het ook gedeeld toen ze beschldigd werden ik wist het niet, want je leest zoveel en roddels en oordeel zijn er veel maar ik heb getekend want het is al erg genoeg voor die mensen die daar werken Veel sterkte
Julie
Gast

#54 Super ervaringen

2016-01-03 10:15

Al 1 jaar ga ik met de honden daar gaan wandelen. Voor ik in de rij ga staan, kijk ik altijd even welke honden er in de hokken vooraan zitten. Onbewust kijk ik dan natuurlijk ook naar de properheid van de hokken. Nog nooit heb ik daar iets van extra vuiligheid gezien. Logisch dat er soms eens een plasje of een drolletje ligt, maar die is dan meestal, als ik terugkom van de wandeling, verdwenen. De honden zelf genieten altijd van de wandeling. De ene is al wat actiever dan de andere. Toch is er één iets dat me opmerkt. Alle honden kunnen niet wachten om terug naar het asiel te gaan, en ik vermoed dat, als je ergens mishandelt zou worden, je daar niet zo graag terug naartoe zou willen. De vrijwilligers staan dan klaar met je kaartje en begroeten de hond (bij hun naam natuurlijk) met heel veel enthousiasme! Alle vrijwilligers kennen de honden bij naam. Persoonlijk vind ik dat je echt kan zien dat de honden een band hebben met de vrijwilligers. De honden stormen op hun af om in hun armen geknuffeld te worden. De vrijwilligers doen zo hard hun best om die diertjes zo een mooie tijd te geven tot ze geadopteerd worden. Het is zonde dat ze aandacht moeten schenken aan alle haat die ze nu krijgen, want ze verdienen dit allemaal niet! Die vrijwilligers hebben het hart op de juiste plaats, wat niet van iedereen kan gezegd worden!!


Gast

#55

2016-01-03 11:06

Als vrijwilliger weet ik waar het asiel allemaal mee te maken krijgt. Dingen kunnen altijd beter bij iedereen, maar deze mensen staan met hart en ziel elke dag op om de niet gewilde dieren op te vangen.

Gast

#56

2016-01-03 12:03

Gedumpte dieren moeten een eerste opvangplaats hebben

Gast

#57

2016-01-03 21:26

het probleem ligt bij de bevolking! De asielen moeten het maar oplossen....! Als ieder zijn verantwoordelijkheid pakt, moeten asielen geen hartverscheurende keuzesmaken!!!! Men zou zich beter kwaad maken op de onverantwoordelijke grote groep mensen.....gvd! Men zou beter flyers ter sensibilisering in de bussen gaan steken, ipv van "stille wake" met paar honderd man

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2016-01-03 21:28



Gast

#59

2016-01-04 08:11

Omdat een vriend van mij zeer positieve ervaringen heeft met dit dierenasiel en ik totaal niet akkoord kan gaan met de manier waarop deze organisatie belaagd wordt.

Gast

#60

2016-01-04 16:04

Als je een dier wil adopteren, kom je hoogstwaarschijnlijk in het asiel terecht, binnen waar de honden zitten, de katten - er zijn geen ontoegankelijke ruimtes. ( met uitzondering van de dieren in quarantaine en daar heb je als buitenstaander ook geen zaken). Dus ook ik.  Alvorens tot adoptie over te gaan ben ik een paar keer binnengelopen, zo maar, dat kan daar altijd.  Wat ik steeds opmerkte waren mensen die hun best deden voor de hen toevertrouwde dieren, die begaan waren met hun welzijn en bezig waren met de verzorging.  Dat de gebouwen in het Citadelpark verouderd zijn weten we allemaal, dat kan je moeilijk verwijten aan de mensen daar.

Ik heb, nu 2 jaar geleden, een kat geadopteerd, wit, kraaknet en kerngezond, geen verwaarloosde kat uit een vuil hok, nee een welverzorgd leuk dier.  En vorig jaar in januari heb ik een hond geadopteerd - zelfde verhaal.  Ik ben met die hond vooraf gaan wandelen en in het terugkeren trok hij me gewoon het asiel binnen, het kon niet rap genoeg gaan.  Een mishandelde hond gaat zich niet haasten en zal schrik hebben - hij was gewoon zo blij om terug te zijn !  

Dus nee, echt een schande wat men hier doet : bij foto's en filmpjes kan je alle soorten verhalen verzinnen - hou je gewoon aan de waarheid !


Gast

#61

2016-01-04 16:45

Omdat ik weet dat alle medewerkers hun uiterste best doen - ik heb een kat en een hond geadopteerd en ben verschillende keren binnen het asiel geweest. Ik heb hun betrokkenheid gezien.

Gast

#62

2016-01-05 10:07

Elk asiel kent zijn ups and dows. Het grote probleem ligt vooral in het te kort aan geld voor betere huisvesting. De stad Gent moet actie ondernemen. In plaats van het asiel te beschuldigen zou men eerst moeten kijken naar de personen die hun dieren achterlaten waardoor ze in het asiel belanden. Ik hoop dat het nieuwe asiel er voor jullie snel komt. Zelf heb ik twee katten geadopteerd bij jullie. Ik werd snel en duidelijk geholpen en beide katten verkeerden steeds in goede gezondheid. alles tiptop in orde !


Gast

#63

2016-01-05 17:03

Doordat mijn dochter regelmatig gaat wandelen met de honden en daardoor het asiel van dichtbij opvolgt.


Gast

#64

2016-01-06 18:11

Mijn zus werkt in het dierenasiel te Gent en ik vertrouw haar volledig en zij drukt me op het hart dat ze nooit in zo een omstandigheden zou werken en zeker al lang zou ingegrepen hebben! Aangezien ik haar al haar hele leven ken en wij al van kindsbeen af gewonde dieren mee naar huis namen om te verzorgen ben ik er zeker van dat het dierenasiel te Gent naar alle normen en waarden en in eer en geweten handelt!!!

Gast

#65

2016-01-06 18:17

Omdat mijn vriendin Anneke nooit vrijwilligerswerk zou doen in een asiel dat niet diervriendelijk zou zijn. Jullie verdienen een dikke pluim voor al jullie grote inspanningen

Gast

#66

2016-01-07 22:59

OPEN BRIEF AAN

Geachte Heer, Mevrouw “Stop Dierenmishandeling vzw”,

Heeft U recentelijk nog eens nagelezen wat U allemaal geschreven hebt tegen het Dierenasiel Gent en hoeveel informatie hiervan gebaseerd is op de realiteit en/of ware feiten? U blaast namelijk de ene keer koud de andere keer warm.

Ik zal het een beetje voor U samenvatten en U een paar directe vragen stellen, misschien kan U hierop dan directe antwoorden geven i.p.v. enkel populistische uitspraken, leugens en onwaarheden te verspreiden op de sociale media.

GETUIGENISSEN?

Alle getuigenissen van vrijwilligers, medewerkers en/of sympathisanten van het asiel worden gepost onder hun eigen profiel en/of naam. Wie zijn uw anonieme 4 ex-vrijwilligers?  Ik meen te weten over wie het gaat. 1 & 2 zijn het koppeltje die de beelden maakten, die kan je moeilijk “vrijwilligers” noemen, wanneer zij in opdracht en met een specifieke reden “infiltreerden” om het Dierenasiel Gent bewust in een slecht daglicht te stellen. Een 3de opgevoerde ex-vrijwilliger zou, mocht zij aan de gevraagde voorwaarden voldaan hebben, nog steeds in het asiel werken! Vraag haar maar eens naar de echte reden van haar ontslag. Of misschien vertel ik U beter zelf, ze zou een vast contract krijgen wanneer ze haar rijbewijs haalde, ze heeft hiervoor 1 jaar en 6 maanden de tijd gehad! Zonder resultaat, jammer maar het asiel had iemand nodig met een rijbewijs. Vraag haar misschien ook eens waar ze vóór het asiel vrijwilliger was èn waar ze nu opnieuw vrijwilliger is. En opnieuw hoe geloofwaardig is deze zelfde getuigenis, wanneer deze anonieme getuige in januari 2015 nog 100,00euro doneert aan de crowdfunding ten voordele van het nieuwe asiel! Ze pakt hiermee zelfs nog graag uit op de facebook pagina van de voorzitter. De 4de anonieme bron was in 2014 in totaal 5 dagen vrijwilliger, voor de rest was hij gewoon lid van de wandelclub en ging hij af en toe wandelen met de moeilijke en onhandelbare honden. Tussen vrijwilliger en wandelaar is er een groot verschil. Wellicht was U hiervan niet op de hoogte of kende U het verschil niet. Een vrijwilliger kuist de hokken, verzorgt de dieren, geeft eten, reinigt de kattenbakken, … en gaat, wanneer er geen of weinig wandelaars zijn, ook met de honden wandelen; een wandelaar komt enkel een hond oppikken om een uurtje of een half uurtje te wandelen. Het proberen handelbaar maken van deze honden is niet altijd een succes en in bepaalde gevallen is euthanasie onafwendbaar omdat herplaatsen onverantwoord is. Hij had het daar moeilijk mee en is daardoor gestopt. Best uw bronnen dubbel checken wanneer U onderzoeksjournalist wil spelen.

EUTHANASIE?

Dat er aan de lopende band geëuthanaseerd zou worden is totaal uit de lucht gegrepen. Jaarlijks worden alle cijfers (binnengekomen dieren, geadopteerde dieren, natuurlijke dood gestorven dieren, geëuthanaseerde dieren, …) verplicht doorgegeven aan 2 verschillende overheidsinstanties en uit hun rapporten blijkt dat het Dierenasiel Gent onder het Vlaams gemiddelde ligt. Hiervan wordt een nauwkeurige boekhouding bijgehouden, men kan dieren niet zomaar laten verdwijnen! Elke euthanasie gebeurt volgens de wettelijke normen en steeds in samenspraak met één van de 5 dierenartsen, met alle vaste medewerkers en indien nodig ook met de betrokken vrijwilligers.

NO-KILL?

Misschien kan U beter ook wat meer duiding geven bij het begrip “No-kill shelter” of “No-kill beleid” want uit sommige reacties van uw sympathisanten blijkt dat velen denken dat er dan helemaal geen euthanasie meer wordt toegepast! Dit is een fabeltje, hoe nobel en wensbaar het idee ook is, zo’n opvang of asiel bestaat niet, wat sommigen ook beweren of trachten te doen geloven. Een No-kill shelter wil zeggen dat er wel nog euthanasie wordt toegepast maar enkel op zieke dieren (na meerdere behandelingen) en wilde dieren die na weken/maanden van socialisatie nog steeds wild en/of agressief zijn. Ik kan U met zekerheid zeggen dat Dierenasiel Gent zo een “No-Kill shelter” is!

JAARREKENING?

Ook kort door de bocht is het publiceren van de jaarrekening van het asiel en het populistische gegoochel met cijfers of beter het specifiek uitlichten van een aantal cijfers welke passen in uw betoog. Vooreerst de lonen van het vast personeel. Ik had graag jullie brutolonen even doorgekregen om te vergelijken, zou dit zo veel verschillen? Ik durf zelfs te stellen dat de meeste hoger zullen liggen. Nog eentje die bewuste 2 miljoen op de rekening:  wanneer mensen willen bouwen hebben de meeste hiervoor geld nodig. Is het dan niet beter om over een buffer te beschikken zodat er niet dient geleend te worden? Het overgrote deel van dit bedrag is hoofdzakelijk de laatste 9 jaar (uiteindelijk bestaat het Dierenasiel Gent 119 jaar) bijeen gespaard dankzij allerlei inspanningen vanuit het asiel zelf en een groot legaat geschonken voor de realisatie van een nieuw asiel. Het verbouwen en/of uitbreiden van het asiel in het Citadelpark bleek niet mogelijk. Het gebouw is eigendom van de Stad Gent en staat in “De inventaris van het bouwkundig erfgoed”. Het zoeken en uiteindelijk vinden van een stuk grond is ook niet makkelijk, wetende dat er onmiddellijk actiegroepen klaarstaan: NIMBY (not in my back yard). Uiteindelijk is 2 miljoen niet abnormaal wanneer er een bouwproject zal worden gerealiseerd van 1,5miljoen! Uw quote dat dit geld beter zou besteed worden aan het verzorgen van de dieren past natuurlijk opnieuw in uw populistische kraam. Want de bedragen welke jaarlijks besteed worden aan dierenartsen, medicatie, ontsmettings- en onderhoudsproducten worden er natuurlijk niet uitgelicht. Vreemd niet? Zou U dan misschien de indruk kunnen wekken dat de mensen in het asiel hun dieren wel degelijk goed verzorgen?

AFMETINGEN & CAPACITEIT?

Nog één van jullie steeds terugkerende stokpaardjes is het te klein zijn van de hokken. Hebben jullie zich de moeite getroost om dit even te verifiëren? Of zelfs eens na te meten tijdens jullie bezoek afgelopen zaterdag? Ik denk het niet en uit ervaring weet ik dat niet iedereen zomaar een meter of een cm juist kan inschatten/voorstellen. Het is dan ook maar al te gemakkelijk zomaar te zeggen dat de hokken te klein zijn. Wel Mijnheer of Mevrouw  “Stop dierenmishandeling vzw”, ik kan met zekerheid zeggen dat zowel de hondenhokken als de kattenhokken voldoen aan alle wettelijke afmetingen en dit blijkt uit alle verslagen en rapporten van dierenwelzijn! Denkt U nu echt dat er anders geen maatregelen zouden genomen zijn? Het Dierenasiel Gent is geen privé instelling en wordt hierdoor vaker gecontroleerd, mochten er opmerkingen geweest zijn dan zou dit tegen een volgend bezoek in orde gebracht moeten zijn. U weet dit of zou dit toch moeten weten. Meer dan andere dierenasielen vangt dierenasiel Gent  ALLE ongewenste, zieke, wilde en verwilderde katten op, maar niet alle katten van de 20 gemeenten, opnieuw een stokpaardje van U,waar Het dierenasiel een contract mee heeft komt in het asiel terecht. Met 6 gemeentes, heeft het asiel sterilisatieprojecten lopen. Deze poezen worden gevangen, gesteriliseerd en opnieuw uitgezet. Het Stad Gent werkt zowel samen met het Dierenasiel Gent en UGent. De universiteit zoals afgesproken en tijdens het academiejaar (tussen oktober & juni)op openbare plaatsen en industrieterreinen, het Dierenasiel Gent doet dit eveneens zoals afgesproken op alle private gronden en privé eigendommen (het ganse jaar door). Deze katten worden gesteriliseerd, sociaal gemaakt en zijn nadien vrij voor adoptie.  Ook worden er op jaarbasis meer dan 450 katten in pleeggezinnen ondergebracht. Door deze goede doorstroom, vooral door een goede werking en een goed beleid, is de capaciteit van het asiel zeker niet te klein. Nooit worden dieren ingeslapen wegens plaatsgebrek of andere niet te verantwoorden redenen!

VIDEO!

De volledige video is perfect te weerleggen en te verklaren het is enkel de combinatie van selectief geknipte beelden en de subjectieve tekst welke het asiel in een slecht daglicht plaatsen. Een voorbeeld is het beeld van de kat op de plankenvloer, in gans het asiel zijn er enkel op de bovenverdieping houten vloeren en dieren zitten in het asiel alleen op het gelijkvloers. Dit poesje zat in een bench in een bureau omdat het in de namiddag naar de dierenarts zou gaan (let op de verschillende tijdstippen onderaan de video), onder de middag heeft de dierenliefhebbende filmer het poesje uit de bench gehaald en boven op grond gelegd om het te kunnen filmen terwijl het aan het “creperen” was. Laag en schandalig om zo bewust beelden te manipuleren. Het “geheim” filmen was trouwens niet nodig, nog nooit werd het iemand verboden om te filmen, elk moment van de dag. Vele studenten fotografie en andere richtingen komen langs om foto’s te nemen of video’s te maken, nog nooit heeft het asiel hieromtrent negatieve kritiek gekregen. Jaarlijks komen er verschillende studenten dierenzorg en dierengeneeskunde een deel van hun stage doen, nooit hebben zij of hun school of de universiteit opmerkingen gemaakt, kritiek geuit of aan de alarmbel getrokken. Ik vraag mij echt af waarom jullie aan dit theater blijven meewerken.

SERIEUS?

Ook schrijft U in uw open brief dat U nog steeds geen antwoord gekregen hebt op uw vraag om eens een tijdje vrijwillig mee te draaien in het asiel. Dat klopt, om de simpele reden dat U deze vraag nooit gesteld hebt. De enige vraag die het asiel van U ontvangen heeft is de vraag om een tijdje opgesloten te worden in een hondenhok?!? Eerlijk gezegd geef ik het asiel hierin gelijk om enkel in te gaan op serieuze voorstellen.

VRIJWILLIGER?

Mag ik nog iets vragen? Zorgen jullie, buiten jullie eigen huisdieren, ook voor andere dieren, vangen jullie op een of andere manier dieren op? Of staan jullie vooral van op de zijlijn te roepen en andere mensen proberen te overtuigen van jullie gelijk? Een gelijk dat eerst nog dient bewezen te worden, een gelijk dat helemaal niet klopt. Ik vraag U dan ook als sponsor en vrijwilliger in het dierenasiel van Gent om constructief als vrijwilliger te komen meedraaien in het asiel. U hoeft dit niet schriftelijk te vragen of een afspraak te maken. U komt gewoon langs meld U aan als vrijwilliger en werkt mee. U mag vrij de dagen, onaangekondigd, kiezen. U mag 1 dag komen, 1 week, 1 maand? … misschien kan U dan oordelen i.p.v. van nu enkel te veroordelen vanachter uw computer. Ik ben er zéker van dat dit meer zal uithalen dan “een stil roepen in het park”. Misschien zal U dan ook zien dat onze kant van de spreekwoordelijk koord dezelfde is als die van U en niet de tegenovergestelde. Gebruik uw energie inderdaad tegen dierenmishandeling maar niet tegen organisaties die hetzelfde doel voor ogen hebben!

IK, WIJ!

Ik vind het jammer dat sommige mensen hun uiterste best doen om het asiel in een slecht daglicht te stellen, ik geloof in de werking, de openheid, het bestuur, de medewerkers en de vrijwilligers van het asiel die zich elke dag daadwerkelijk inzetten voor alle katten & honden in het asiel. Wij zelf hebben 19 eigen poezen waarvan 12 uit het asiel en zowat het gehele jaar door vangen we zieke, zwangere of net bevallen katten en papfleskittens op. Momenteel een 8-tal. Denken jullie dat wij dit zouden doen mocht zelfs maar 1 van al deze insinuaties waar zijn? In 2015 hebben er meer dan 450 katten in pleeggezinnen gezeten, we kunnen hiervoor beroep doen op een 100-tal pleeggezinnen waarvan er gemiddeld een 45-tal gelijktijdig actief zijn.  

Guido Leys sympathisant, lid, sponsor & vrijwilliger Dierenasiel Gent.

Dit bericht is verwijderd door de auteur van deze petitie (Toon details)

2016-01-13 17:46



Gast

#68

2016-01-13 19:43

Ik wil eerlijkheid voor het asiel. Deze slecht onrechtvaardige publiciteit verdienen ze niet.

Dit bericht is verwijderd door de auteur van deze petitie (Toon details)

2016-01-13 21:37



Gast

#70

2016-01-15 23:21

Omdat ik zelf een paar jaar geleden een poes heb geadopteerd in jullie asiel en toen meermaals ben langsgekomen. Ik was heel tevreden van jullie asiel en heb enkel correcte zaken kunnen zien en vaststellen. Ik ben ervan overtuigd dat de medewerkers daar allemaal heel erg hun best doen en het resultaat mocht zeker gezien worden!


Gast

#71

2016-01-16 12:42

Het dierenasiel van Gent staat steeds paraat. Zowel voor de arme diertjes die daar worden opgevangen als de mensen die daar een diertje adopteren. Ik zelf ben er al verschillende malen binnen geweest en er valt niks op aan te merken op hun werking. Men moge blij zijn dat het asiel zo hun best doet om de diertjes een warme thuis te geven en de mensen die de diertjes adopteren zo goed op te volgen! Ik heb respect!

Gast

#72

2016-01-16 13:19

Kom al 25 jaar naar het asiel al paar dieren geadopteerd nooit problemen gehad of gezien ,mensen stonden steeds klaar om uitleg en hulp .

Gast

#73

2016-01-16 15:01

aan iedereen die negatieve commentaar heeft. Neem een dier in huis, geef liefde en draag er zorg voor. Dan is een asiel overbodig !!
Take a good look in the mirror !!!

Gast

#74 74

2016-01-16 16:23

Ik zelf heb al ruim een jaar een hondje vanuit het asiel bij jullie.Juliie zijn erg bezorg voor de dieren die daar zitten.

Ik heb een naakt hondje van bij jullie kunnen nemen en omdat VELE verzorging nodig had hebben jullie mij Leo zelf vroeger bezorgd dan nodig.

Ik had dan dagen komen wandelen en ik ben daar altijd vriendelijk ontvangen geweest en niets VREEMDS gezien.

MOCHTEN DE MENSEN HUN VERANWOORDING NEMEN ZOUDEN ER VELE DIEREN DAAR NIET ZITTEN ALS IK EEN DIER NEEM IS HET TOT DE LAASTE SNIK.

IK HEB HIER AL 3 URNEN STAAN VAN MIJN VORIGE HONDEN HEB ZE TOT LAASTE PROBEREN TE HELPEN SAMEN MET MIJNE DIERENARTS VAN OP MARIAKERKE.

HOOP DAT  DE LASTEN OP JULLIE RAP STOPPEN.

GR EVELYNE EN HONDJE LEO


Gast

#75

2016-01-16 16:40

Wij adopteerden ook een hondje en zijn zeer tevreden over de hulp die ons wordt geboden. Verder doen ze er alles aan om in de gegeven omstandigheden de dieren een basiscomfort te geven. Er wordy bijzonder veel met alle honden gewandeld. En de poezen die niet doodziek zijn worden verzorgd en na genezing en socialisering vrijgegeven voor adoptie. Dat er te veel dieren worden gedumpt is niet hun schuld. Misschien moeten we met zijn allen zorgen voor een nieuwe en betere huisvesting, want ja de gebouwen zijn oud! Doe het maar hoor alle dagen! Chapeau!