RedBethelkerkBarendrecht - - Red de Bethelkerk Barendrecht

RedBethelkerkBarendrecht - - Red de Bethelkerk Barendrecht / Mededelingen / De Petitie 'Red Bethelkerk Barendrecht' is vanavond aangeboden aan burgemeester drs Jan van Belzen / Opmerkingen


Anonymous

#1 Bethelkerk niet in de verkoop (voor sloop)

2018-01-13 14:28

Begin vorig jaar maakte de Algemene Kerkenraad van de Protestantse Gemeente Barendrecht bekend dat ze de Bethelkerk zouden gaan verkopen om op die manier de financiële situatie te verbeteren. Er werd een petitie opgestart. Verder stapten acht leden van de Protestantse Gemeente (PG) Barendrecht hierop naar het regionale klachteninstituut van de PKN. De leden zijn juli 2017 in het gelijk gesteld ! De Bethelkerk niet in de verkoop (voor sloop) Wel mag de Protestantse Gemeente Barendrecht de gesprekken met de gemeente Barendrecht over overname van het gemeentelijk monument voortzetten maar indien dit zal leiden tot een daadwerkelijk besluit om de kerk te verkopen moet de kerkelijke gemeente eerst gehoord worden en het besluit voldoende financieel worden beargumenteerd . Met dank aan alle ondertekenaars van de Bethelkerk Petitie ! De petitie die aandacht heeft gekregen in de landelijke pers heeft de bezwaarde PKN leden een goede steun in de rug gegeven bij de regionale klachteninstituut van de PKN. Het lijkt erop dat het Bethelkerkgebouw behouden blijft. Het doel van het gebruik zal wel wijzigen, nl. van Kerkgemeente naar Cultureel centrum en Ontmoetingsplaats. Voorgaand wel onder voorbehoud van goede financiele onderbouwing van burgelijk en kerkelijk bestuur. Heb eerder in de zomer van 2017 een tweetal wedhouders gesproken over dit onderwerp en krijg nog overleg met een van de wethouders om het een en ander door te spreken. Indien er nieuwe informatie beschikbaar komt zal ik u informeren.

Referentie:

AD: Verkoop Bethelkerk mag niet doorgaan Tegen de verkoopplannen ontstond veel verzet, onder meer met een breed gesteunde petitie.

https://www.ad.nl/rotterdam/

Bethelkerk toch niet in de verkoop, bezwaarmakers in het gelijk gesteld

(Barendrecht.nu)

http://barendrechtnu.nl/nieuws/barendrecht

Grote kerkzaal van Bethelkerk in overweging voor herontwikkeling Het Trefpunt (Cultureel centrum en ontmoetingsplaats)

Wilt u meer informatie over het locatiekeuzeonderzoek en het vervolgtraject? Breng dan op woensdag 17 januari (9.00 – 20.00 uur) of vrijdag 19 januari (9.00 -17.00 uur) een bezoek aan De Huiskamer aan het Onderlangs 11. Lees meer via:

http://barendrechtnu.nl/nieuws/barendrecht/

 

Met vriendelijke groet, Vincent Lagerwaard