windhaan

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie windhaan.


Gast

#76

2013-03-04 12:40

laat toch deze mensen blyven aub.we zyn ze al zolang gewend.waar vind je nog die hulpvaardigheid en vriendschap.eddy ronquetti
Erik van der Velden en Jan Stas

#77 Burgemeester

2013-03-04 13:28

Aan iedereen,
Deze morgen zijn jullie stemmen (de petitie) overhandigd aan burgemeester Peter Breemersch.
Na opkuis van de dubbele en ongeldige stemmen kwamen we gisterenavond 03/03 aan een totaal van 522 stemmen.
Wij willen iedereen bedanken die zijn stem hier gegeven heeft aan De Windhaan. Jullie vele stemmen en lovende woorden waren van onschatbare waarde voor Marc en Ursula in deze moeilijke tijd.
Erik van der Velden en Jan Stas

Dirk en Karin

#78

2013-03-04 18:49

Wij hebben een appartement in De Haan en kennen de club al jaren.
Zij hebben in soms moeilijke omstandigheden volgehouden.
Zijn voluit blijven gaan zonder enige zekerheid voor later.
Loyaler kan je gewoon niet vinden.
De Haan waardig.
Wij duimen voor marc en Usula.

Dit bericht is verwijderd door de auteur van deze petitie (Toon details)

2013-03-06 01:20


ND

#80 Re:

2013-03-08 11:20

'k Ben geen lid en bekijk dit van op een afstand. Wij, mijn gezin, komen daar weinig maar hoopt dat deze mensen na die vele jaren van inzet, werken, afbreken en weer opbouwen nu een vaste plaats verdienen. Ik hoop dat ons gemeentebestuur luistert naar de mening van HUN KIEZERS en niet voor het grof geld gaat maar naar wat er leeft bij de mensen. Niet iemand die grof geld biedt om een zaak open te houden en misschien ook nog grof is (daar hebben we al een voobeeld van in  De Haan). Ik wens de uitbaters van de Windhaan veel succes en hoop dat het gemeentebestuur achter jullie club staat.

 

 

kiter

#81 besluit?

2013-03-10 23:53

Beste,

Is er ondertussen al een besluit genomen? Zijn Marc en Ursula ook in de toekomst de nieuwe uitbaters?
Ik zou graag ook deze zomer naar deze gezellige club willen afzakken. Een club waar het altijd gezellig vertoeven is zonder verplichtingen. Ondanks dat ik de eigenaars niet echt ken, sprak en spreekt de club mij aan. Als je al zo lang jaar in jaar uit een club runt, moet je ook de kans krijgen dezelfde club te runnen in een nieuw gebouw.

Uiteindelijk is zo'n gebouw maar wat steen en glas. De mensen die er werken en er vertoeven maken er een gezellige club van.
Hopelijk blijft dit zo.

Erik van der Velden en Jan Stas

#82 Re: besluit?

2013-03-17 14:10

#81: kiter - besluit?

Beste Kiter,

Beste windhaners,

Beste sympathisanten,

Kiter, net zoals jij zijn er heel wat mensen die dezelfde vraag stellen.

Vandaar dat we via deze weg wat toelichting willen geven op het verloop waar we persoonlijk zicht op hebben.

Voor de concessie waren er 3 deelnemers, nl De Windhaan, Thibaut Michiels ism RBSC en de Twins uit Bredene.

Hun voorstel is bekeken en beoordeeld door een onpartijdige jury aangesteld door de gemeente. Resultaat: Windhaan 84, Thibaut 80 en Twins

63 punten.

Thibaut ism RBSC heeft hierop een klacht ingediend met ondermeer beschuldigingen naar de Windhaan betreffende een instructeur die op de lijst stond en die hiervan niet op de hoogte zou geweest zijn. De Windhaan heeft deze beschuldiging weerlegd met een verklaring van de desbetreffende instructeur.

Thibaut heeft samen met RBSC een grote lijst van instructeurs(87) ingediend waarvan wij meerdere personen kennen. Wat blijkt nu, er staan verschillende personen op deze lijst die niet op de hoogte waren dat ze in Thibaut zijn dossier vermeld staan, laat staan dat ze zeilles gaan komen geven. Meer nog, er zijn er zelfs bij die al in jaren geen lid geweest zijn bij hun…..en dit alles waren vereisten voor het dossier. Je moet maar durven iemand van iets beschuldigen waarvan je zelf meerdere keren in de fout gaat.

Naast de strijd bij de gemeente hebben we nog het moddergevecht dat gehouden wordt via facebook, anonieme berichten op deze petitie, mails aan de burgemeester en dergelijke meer. Hier kan ik benadrukken dat elke partij op gelijke voet heeft moeten insteken volgens de regels van het spel. Zeg nu zelf, hoe kan je een vergelijk maken met het verleden. Volgens mij kan je hier geen enkel van de drie partijen naar omstandigheden vergelijken en dat heeft de gemeente met haar dossier duidelijk begrepen. Misschien moet ik hier ff verduidelijken dat de concessie voorheen jaarlijks vernieuwbaar was, ieder jaar kon iedereen die vond dat ze het beter konden een aanvraag doen op de gemeente, maar neen, dat was toen niet interessant blijkbaar. Nu er een gebouw staat komen er veel beschuldigingen van hoe het beter kon...ja, achteraf is het makkelijk om kritiek te geven en van aan de zijlijn met een beschuldigende vinger wijzen over alles wat zij vinden dat ze beter konden.

Wel wil ik die paar jongeren die hier zo fel van leer gaan op een paar zaken wijzen. Zelf was ik ooit getuige dat 1 van die gasten (werkende jongere) bij Marc kwam aankloppen dat hij zijn kiteplank kwijt was. Marc heeft daarop zijn diensten aangeboden en de plank gerecupereerd. Pittig detail…..die jongeman was geen lid in de Windhaan. Persoonlijk had ik verwacht dat deze jongeheer bij wijze van dank de helpers iets zou trakteren maar zelfs dat was er niet bij. Dit is nu iets wat de windhaan en Marc typeert en het zijn zo’n zaken waardoor De Windhaan van veel mensen een warm hart toegedragen krijgt. In heel wat andere clubs had men deze jongeheer helemaal niet geholpen of hem toch attent op gemaakt dat hij zich eerst lid moest maken. Ter info op door VYF opgemaakte site www.kitesafe.be kunnen deze jongeren lezen dat je je eerst moet aanmelden bij de plaatselijke club vooraleer je gaat kiten en de gemeente De Haan heeft zoals de meeste kustgemeenten de regels ook opgenomen in haar politiereglement. Misschien hebben ze dat over het hoofd gezien terwijl ze de regel van de motorboot aan de waterlijn aan het zoeken waren? Wat de golfsurfers betreft is het algemeen geweten dat De Haan geen uitgelezen spot is waardoor de meesten gaan golfsurfen afhankelijk van de windrichting in Blankenberge aan de pier enerzijds of aan het staketsel anderzijds of zelfs in Heist. Zelf zou ik ook geen lid zijn in De Haan als er elders veel betere golven zijn…maar de windhaan hier verwijten gooien terwijl je er zelf niet komt om je sport te beoefenen is er over.

Wat ons stoort is dat Thibaut niet openlijk een oproep richt tot zijn vrienden dat hij er niet achter staat en hun vraagt om hun beschuldigende berichten van facebook te verwijderen. Ons schrijven had hier dan ook overbodig geweest.

Tot slot, de club loopt door deze procedure heel wat vertraging op en het seizoen staat er al...nu is het afwachten op een beslissing van de gemeente maar wat als!!!!

Gaat Thibaut zich dan willen neerleggen als de gemeente de concessie aan de windhaan toekent? Ik hoop dat het gezond verstand de bovenhand haalt en men niet toevlucht zoekt in alle mogelijke procedure fouten zoals de gemeente vervolgen op mogelijke fouten in het dossier? Ik mag hopen dat hij ten zeerste beseft dat de haanse belastingbetaler, waar zij allen zo mee begaan zijn, hier al extra kosten heeft en dit alleen maar zal oplopen.

Onze ergernis zit hem ook in het feit dat de bouw jarenlang in gerechtelijke procedures is tegengehouden en nu dat dit bouwwerk er staat we opnieuw geconfronteerd worden met mensen die zich niet kunnen neerleggen bij een onpartijdige beslissing.

Ja beste, wij watersporters zijn momenteel het slachtoffer van een onsportieve houding en vinden het moddergooien door sympathisanten van Thibaut op facebook en dergelijke beneden alles en een watersportclub onwaardig.

Wat is ons persoonlijk aandeel in heel deze zaak....wij (niet enkel volwassenen maar ook onze kinderen doen aan watersport) zijn zeilers en kitesurfers die tot op heden geen uitzicht hebben wanneer we onze boot terug op het strand kunnen leggen...we een club hebben waar we kunnen kiten. De uitspraak van de jury is ondertussen 5 weken oud en we wachten nog steeds op een beslissing....april is reeds verloren, zelfs begin mei wordt al problematisch. wanneer moeten wij de beslissing nemen onze boot in een andere club te leggen om geen verloren zeilseizoen te hebben?


Gast

#83

2013-03-17 18:35

Vandaag is het de dag van de zorg.
Vele jaren waren wij welgekomen in jullie clubhuis met een volle autobus mensen met een verstandelijke beperking.
Marc en Ursula en helpers stonden klaar om onze mensen een zee dag te geven waar ze nog van dromen. Zelf werk ik al sinds ’84 in deze zorg sector en ging mee op kamp of tal van andere sportieve manifestaties.
Nergens waren wij zo welkom als in de Windhaan.
Jullie zorgden voor strandrolwagens om met mensen naar de zee te kunnen rijden.
Alle mensen met een verstandelijke beperking konden veilig rond het clubhuis van zon, zee en strandgebeuren genieten. (rafting met zwemvest, garnaalvissen, frisbee, parachute, waterballonnen, honden op wandeling, aangepaste muziek, vlieger oplaten zoals kite, reuze bellenblaas, …)
De begeleiders en bewoners danken jullie en hopen om nog te kunnen terug keren als jaarlijkse sportdag aan zee tussen de andere mensen van de club. Genieten was het, tot straks in juni!?

Gast

#84 Ik sluit mij volledig aan bij hetgeen hierboven omschreven staat, eerlijkheid duurt het langst!

2013-03-17 18:53

Dit bericht is verwijderd door de auteur van deze petitie (Toon details)

2013-03-17 21:23


Maarten Van de Velde

#86 Re: Re: besluit?

2013-03-18 00:00

#82: Erik van der Velden en Jan Stas - Re: besluit?

Beste Erik en Jan,

Ik kan alleen maar vaststellen dat opinies die minder lovend zijn hier niet geduld worden,

ik vind dit persoonlijk zeer te betreuren.

Ik  wenste open te communiceren, iedereen hier mocht mijn mening lezen, ook al weet ik dat deze niet door de meesten op deze site gedeeld wordt.

Ik weet dat jullie geen toegang tot mijn facebook hebben en daar geen weerwoord kunnen bieden.

Hier konden jullie dit wel, dit was dan ook mijn motivatie om m'n integrale bericht hier te posten.

Ik betreur deze censuur dan ook.

Met vriendelijke groeten,

Maarten.

 

 

 

 

Erik van der Velden en Jan Stas

#87 Re: Re: Re: besluit?

2013-03-18 09:04

#86: Maarten Van de Velde - Re: Re: besluit?

Beste Maarten,

Dit is een petitie ter ondersteuning van De Windhaan, geen discussieforum.

Wij hadden beide het epistel op uw facebook en brief aan de gemeente al gelezen.

Het is niet dat wij uw mening niet respecteren maar hij hoort hier niet thuis.

We hopen dat er snel duidelijkheid is voor alle partijen.

Met vriendelijke groeten,

Erik en Jan

kiter

#88 kiter

2013-03-24 00:24

Hallo allen

Had de berichten hier al gelezen maar reageer nu pas. Weten jullie wanneer de gemeente eindelijk de langverwachte beslissing gaat nemen? (De exacte datum?) en wanneer het dan ook officieel is? Komt dit hier op de petitie te staan of zijn er andere kanalen die me sneller op de hoogte brengen?

Bedankt

Gast

#89 Re: kiter

2013-03-25 14:21

#88: kiter - kiter

Als het officieel bekend is zal u dit dezelfde dag nog vernemen op deze petitie en op facebook.

 

Met vriendelijke groeten,

Erik van der Velden

Erik van der Velden en Jan Stas

#90 Nieuwsupdate van de Windhaan

2013-03-27 19:03

Beste Windhaan leden

Hierbij alvast een positieve update



De Windhaan heeft een aangetekende brief van het gemeentebestuur op 25/03/2013 ontvangen.

De concessie is voor de 2° maal toegewezen volgens de beslissing van het schepencollege

(notulen dd. 5/02/2013 en dd. 19/03/2013).

Er moet nu 15 kalenderdagen gewacht worden vooraleer de concessie contractueel vastgelegd kan worden.



Het seizoen staat nu voor de deur, bij velen begint het al te kriebelen.

Kiters, surfers en zeilers die nu reeds op het water wensen te gaan kunnen we reeds verzekeren en een talis bezorgen

Als kiter ben je verplicht je te verzekeren, neem dus geen risico en stuur ons een mailtje zodat we je op actief kunnen zetten.





Met sportieve groeten

Windhaan Team
kiter

#91 Kiter

2013-03-27 23:25

Geweldig goed nieuws. En nu wachten tot Wim terug is om te komen. Denk dat ik in de paasvakantie eens kom kijken hoe het staat in de haan. En hoe dat fameuze gebouw er nu van binnen uitziet.

Bedankt voor de info ;-)
Kiter

#92

2013-04-09 21:37

Vanaf wanneer is de club terug echt open?
Ik denk dat die 15 kalenderdagen nu voorbij zijn, maar dat er nog behoorlijk wat werk is om alles klaar te zetten voor een nieuw winderig seizoen?

Groetjes
Erik van der Velden en Jan Stas

#93 Update

2013-04-12 23:10

Beste Kiter,
Beste windhaners en sympathisanten,

Hierbij info om wat geruchten tegen te spreken.
De procedure tot schorsing omwille van Uiterst dringende Noodzakelijkheid (UDN) bij de Raad van State is niet ingeroepen door Thibaut Michiels.
De Windhaan verwacht momenteel eerstdaags de sleutel te ontvangen.

Jan Stas en Erik van der Velden



Gast

#94 Re: Update

2013-04-22 11:07