8 Verwaarloosde katten in Best (N-B)

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie 8 Verwaarloosde katten in Best (N-B).


Gast

#201

2014-04-15 08:53

Help deze dieren door deze petitie te ondertekenen!

Gast

#202

2014-04-15 10:44

De GGD al geprobeerd? Onder het mom hygiene/ziekteverwekkers en het sociale aspect. (Deze vrouw zal moeite hebben om ook zichzelf te verzorgen,veeg teken )

Reden om aanhoudend te proberen in gesprek te gaan.

Gast

#203

2014-04-15 10:52

Hoop dat hier snel een oplossing voor komt.

Met 2 horeca bedrijven erlangs is die niet
erg gezond.

Gast

#204

2014-04-15 11:29

Dit is toch niet te geloven, ik zit in de ouderen zorg en soms moet je mensen tegen zich zelf in bescherming nemen, wie gelooft er nou werkelijk dat een mens hier voor kiest om zo te leven ?!?
en die katten al helemaal niet !!
ik teken deze petitie in eerste instantie om deze katten een stem te kunnen geven want die hebben ze zelf niet maar eigenlijk ook deze vrouw een stem te geven want ik geloof niet dat dit een keuze is, dit is eerder machteloosheid omdat ze haar leef situatie niet meer aan kan, dus ook zij moet geholpen worden !!

Gast

#205

2014-04-15 13:24

Als die katten in de problemen zitten moet er geholpen worden. Dieren kunnen niet voor zichzelf opkomen, dat moeten wij dus doen

Gast

#206

2014-04-15 14:34

hopelijk worden binnenkort alle katten gecheckt en ook op een chip want er zijn een aantal mensen hun kat kwijt... zou echt heel fijn zijn voor ze als ze hun kat terug krijgen.

Gast

#207

2014-04-15 18:51

Dit is dierenmishandeling en dat mag gewoon niet gebeuren...!!!

Gast

#208 zorgelijk

2014-04-15 21:30

Als "de instanties" zich hier niets van aantrekken dan kunnen we wachten tot er dalijk meerdere keren dode katten liggen in die ruimte en blijkt dat de bewoonster al een poosje overleden is.
En dan heeft iedereen zijn mond weer vol van "hoe kan zoiets midden in een dorp gebeuren"??? Trok niemand zich hun lot aan?

Dierenbescherming: zullen we maar een ander goed doel kiezen en bedanken voor uw collectebus?!

Zwaar waardeloos, slappe hap land, werkelijk alles wordt hier 'oogluikend aangekeken'. Nee, we zouden eens een keer onze verantwoordelijkheid nemen! Bah!


Gast

#209

2014-04-16 05:49

Dierenbescherming vraagt altijd om geld, waar zijn ze nu ze echt nodig zijn?
Krijg de indruk dat ze steeds rijker worden, maar zich steeds minder inzetten voor het doel waarom ze zijn opgericht....
Je kunt deze katten zo toch niet laten leven? Neem ze in beslag, DOE WAT !!!!!
miauw

#210 Re:

2014-04-16 07:06

#1: - Zelf heb ik ook een melding gedaan aan de dierenpolitie, kreeg als antwoord voor de dieren wordt goed gezorgd. Ik vind de siuatie zoals deze nu u te gek voor woorden zo ga je niet met dieren om.

 


Gast

#211

2014-04-16 07:50

Schande dat de katten niet bij die mevr weg halen

Gast

#212

2014-04-16 10:01

Scecht verschrikkelijk de dieren politie moet wat doen voor de beestjes anders worden we net als r andere landenhrijf

Gast

#213

2014-04-16 10:42

Te gek voor woorden dat hier niet word ingegrepen. Heb nog nooit zo'n bende gezien.
Heel erg voor de katten die van nature erg zuiver en proper zijn.
Waar zijn alle instantie's die zeggen op te komen voor het lot van de dieren ??
Dierenbescherming Brabant Zuid-Oost

#214 Inspectie door afdelingsinspecteur Dierenbescherming Brabant Zuid-Oost

2014-04-17 10:30

Wij zijn blij dat er mensen zijn die zich net als wij, het lot van dieren aantrekken. Als dieren verwaarloosd of mishandeld worden is de dierenpolitie de aangewezen instantie om actie te ondernemen. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 144.
Afgelopen maandag 14 april is de afdelingsinspecteur van de Dierenbescherming Brabant Zuid-Oost een kijkje gaan nemen bij het pand in Best waar katten verwaarloosd zouden worden. Het bezoek / de controle is geweest naar aanleiding van deze petitie. De Dierenpolitie en buurtbrigadier waren er al geweest maar wij wilden het graag zelf ook beoordelen.

Dit is het verslag van de afdelingsinspecteur:

Gehele indruk locatie is dat er achterstallig onderhoud is.
Een van de buitendeuren wordt wel regelmatig gebruikt. De afdelingsinspecteur heeft geen contact kunnen krijgen met de bewoner. Tijdens zijn bezoek was er op de bovenverdieping licht aan.
Hij heeft in totaal 6 katten kunnen waarnemen, waarbij aan de katten te zien zeker géén sprake is van verwaarlozing. Ze zien er goed uit en op de grond stonden 4 bakken met schoon water. Op de tafel stonden enkele bakjes waar onlangs voer in had gezeten. Ook stonden er enkele “open” kattenbakken waarin schone kranten lagen en er was ook een hoek met schone kranten gecreëerd. Verder is het een sociale groep katten, die onderling goed met elkaar omgaan.
Uit de vloer in de ruimte is waarschijnlijk ooit vloerbedekking weggehaald. Er zijn wat lijmresten zichtbaar, maar verder is het wel schoon. De diverse keukenkasten en koelkast staan open en de poezen maken daar dankbaar gebruik van om in te liggen.

Op dit moment is er geen reden om verdere actie te ondernemen voor het welzijn van de dieren. De bewoonster lijkt een teruggetrokken leven te leiden. Zolang zij echter goed is voor haar dieren, is inmenging voor de katten niet nodig. Of er zorg nodig is voor mevrouw zelf, is niet aan de Dierenbescherming om te bepalen.

Gast

#215

2014-04-17 11:02

Fijn om te zien dat mensen nog begaan zijn met de dieren en dat ze het beste voor hen willen.
Reactie op Dierenbescherming

#216 Re: Inspectie door afdelingsinspecteur Dierenbescherming Brabant Zuid-Oost

2014-04-17 20:45

#214: Dierenbescherming Brabant Zuid-Oost - Inspectie door afdelingsinspecteur Dierenbescherming Brabant Zuid-Oost

Dierenbescherming Brabant Zuid-Oost, ik val achterover van mijn stoel door deze reactie...

Zoals te lezen was in de update heeft de man die bij de mevrouw binnen komt in een overal met rubberen laarzen zich het zweet staan schrobben om het enigszins schoon te krijgen met desinfecterend middel. http://uitgaans.nl/best/nieuws/leefruimte-verwaarloosde-katten-in-best-schoongemaakt Feit is dat na deze enigszins positieve actie ineens alle ramen van de ruimte zijn dichtgeplakt, waardoor de katten nu zelfs niet meer naar buiten kunnen kijken!!!! Op verschillende foto's die eerder gemaakt zijn is te zien dat het daar ronduit smerig en verwaarloosd is, maar goh nu is er 1x schoongemaakt en nu kan het ineens allemaal wel? Het was al maanden al niet jaren een gore bende daar. De ontlasting zat tegen de ramen omhoog en iedereen kan dat bevestigen. Jullie hebben toch zeker de artikelen op Uitgaans.nl wel gelezen?! http://uitgaans.nl/best/nieuws/petitie-vanwege-verwaarloosde-katten-in-best Alle voorbijgangers spraken van om misselijk van te worden. De deur naar de gang zou open gezet worden. Dit is NIET gebeurd.

De katten maken dankbaar gebruik van de koelkast om in te liggen? Serieus is dit een grap? Ze hebben geen enkel kleedje, mandje of doosje om in te slapen. Van ellende gaan ze in een gore oude koelkast liggen en dat is dankbaar? Als afdelingsinspecteur zou je net zo lang moeten blijven wachten tot je naar binnen mag, de katten mag bekijken en DAN pas kan er een oordeel opgesteld worden. Wie weet hoe het nu gaat nu de ramen sinds 16-04 zijn dichtgeplakt? Geen controle meer en iedere instantie druipt weer af nadat er niet open gedaan wordt.

Als jullie dit normaal vinden, dan vraag ik me af wat voor beleid de dierenbescherming hanteert. Sociale verwaarlozing is immers ook verwaarlozing. Voedsel en water zijn niet de enige behoeftes voor een dier. Een dierwaardig leven kan een kat pas hebben door ruimte, frisse lucht, uitdaging, fijne slaaplekjes en niet te vergeten aandacht! Natuurlijk leven ze sociaal met elkaar, ze hebben geen keuze hoe te leven! Een poes is hoogstwaarschijnlijk alweer zwanger, fijn zo'n inteelt groepje katten in een te klein en vies keukentje. Ze kwijnen weg en kijken niet meer op of om als er iemand voor het raam staat. Vinden jullie dat normaal kattengedrag?

Serieus, ik ben in shock. Hoe kun je van dieren houden en je voor dieren inzetten als dit jullie reactie is n.a.v. dit hele gebeuren??

eva

#217

2014-04-17 21:35

Helemaal eens met bovenstaande reactie (216)!!
Een organisatie die zich Dierenbescherming noemt.. Echt... Helaas had ik al niet anders meer verwacht van de afdeling Brabant Zuid-Oost. Te vaak al zijn wij teleurgesteld in deze zogenaamde Dierenbescherming. En maar geld binnenhalen jongens. Maar eens een keer ingrijpen als er duidelijk dierenverwaarlozing gaande is, ho maar. Wat moet er in hemelsnaam aan de hand zijn willen jullie wel voor de dieren opkomen. Het is toch overduidelijk dat deze katten geen katwaardig bestaan leiden. Hoeveel mensen moeten hier iets over zeggen wil er wat gebeuren??
En nu nou het afgeplakt is?? Wie houdt het welzijn van de katten nu in de gaten?
Oh my god...Dankbaar gebruik van een koelkast... Doe toch eens je naam eer aan en ga dieren beschermen!!

Gast

#218 Dierenbescherming? Ammehoela!

2014-04-17 21:46

Nou ja zeg wat is dit voor reactie Dierenbescherming!! Schone kattenbakken, je bedoeld aftandse deksels? Ik ken de situatie daar al maanden alles zat daar onder de poep en kranten in een hoekje op de betonnen vloer met lijmresten? Serieus! Waar waren jullie überhaupt voor dat dit zoveel publiciteit kreeg? Ik heb ook meldingen gemaakt, daar werd nix mee gedaan hoor! Geen cent krijgen jullie nog van mij en dat jullie een koelkast een fijne schuilplek noemen bewijst wel weer waarom. Bah bah misselijk dit! En de ramen zijn nu dichtgemaakt dat zegt toch genoeg! DOE IETS!!
annie letsers

#219 Re: Inspectie door afdelingsinspecteur Dierenbescherming Brabant Zuid-Oost

2014-04-17 21:51

#214: Dierenbescherming Brabant Zuid-Oost - Inspectie door afdelingsinspecteur Dierenbescherming Brabant Zuid-Oost

ik word zo moedeloos van deze organisatie, dierenbescherming. toen er hier een kat met gebroken poot liep in son deden jullie ook niks! jullie zijn je naam niet waard. please iemand help deze poezen en mevrouw


Gast

#220 inspecteur dierenbescherming

2014-04-17 22:24

Heb het verslag gelezen, hij kan stront nog wel in goud veranderen!!! Dit is toch niet normaal, ze kunnen in keukenkastjes en koelkast liggen?!!?!!!! Ik weet er gewoon geen woorden voor te vinden zóó boos ben ik!!!!!!!
Begrijp dat inmiddels de ramen zijn afgeplakt, zitten ze helemaal opgesloten zonder daglicht!!
En dat is dan de organisatie die subsidies krijgen en geld van donaties ontvangen waarvan men denkt dat er dan ook echt iets mee gedaan wordt.....zucht.....ik word hier heel boos en moedeloos van.....
Saskia

#221 Dierenbescherming... Laat me niet lachen. Jullie zijn de naam niet waard.

2014-04-17 22:32

Helaas moet ik bekennen dat ik niet eens verbaasd ben door de reactie van de dierenbescherming (en het gemis van een hoofdletter is hier opzettelijk!). Een organisatie met miljoenen op de bank, maar werkelijk dieren beschermen, hetgeen je toch mag verwachten van een organisatie die zich dierenbescherming noemt, dat is er niet bij!
Of is dit niet groots genoeg? Trekt het niet voldoende aandacht om zo weer nieuwe centjes te werven van nietsvermoedende mensen die denken dat er daadwerkelijk dieren geholpen worden met hun geld?!?
Slim hoor, wachten tot er schoon is gemaakt en dan gaan inspecteren. Gaan jullie over een week weer? Benieuwd hoe het er dan uitziet...
Oh nee, dat kun je niet zien want naar binnen kom je niet en de ramen zitten nu dichtgeplakt (een actie die m.i. alleen maar kan zijn ondernomen om te verbergen wat er daar binnen gebeurt. De katten zijn er in elk geval NIET mee geholpen. Die kunnen nu niet eens meer naar buiten kijken!)... Maar ach... wat je niet ziet is er niet, toch? dierenbescherming?
De naam dierenbescherming zou lachwekkend zijn voor deze organisatie, als het niet zo triest was...

Gast

#222 Re: Dierenbescherming... Laat me niet lachen. Jullie zijn de naam niet waard.

2014-04-17 22:35

#221: Saskia - Dierenbescherming... Laat me niet lachen. Jullie zijn de naam niet waard.

En ondertussen zijn deze arme katten nog steeds de dupe.

Wat een bananenrepubliek is Nederland toch eigenlijk, waarin dit soort dingen zomaar kunnen, zonder dat er een instantie is die ingrijpt. Diep triest!

Botoxbaby

#223

2014-04-18 04:40

Wat een trieste situatie. Dat een organisatie die zich dierenbescherming noemt nog durft te bedelen om geld terwijl zij niks aan deze situatie doen. Het gaat om het welzijn/gezondheid van deze katten. En van deze vrouw. Schaam je Dierenbescherming.
Brigitte

#224

2014-04-18 04:42

Ik zou willen dat ik kon zeggen dat de houding van de dierenbescherming een verrassing is, maar het verbaast me al lang niet meer dat ze compleet zijn vergeten wat hun doelstelling is: het helpen van dieren in nood. Keer op keer is het "de dierenbescherming komt niet", "de dierenbescherming zegt dat ik 'm maar moet laten lopen", "stoppen met voeren, dan gaat ie vanzelf wel weg". Ik ben blij dat ik een paar jaar terug m'n testament heb aangepast, jullie krijgen geen rooie cent meer van me. Het verdwijnt alleen maar in de zakken van zelfverrijkende dierenhaters.
gast

#225

2014-04-18 07:08

Dierenbescherming? Je kunt een boodschap zo positief als mogelijk brengen, maar je moet de realiteit niet uit het oog verliezen. De reactie van de dierenbescherming slaat alles.
Waarschijnlijk is de boel daar net even opgeruimd en heeft de inspecteur geconstateerd dat de situatie goed is. Misschien is de opgeruimde stront wel in zijn/haar ogen beland. Ongelooflijk dat dit kan. De katten zijn hier de dupe van. Nu zitten ze ook nog in het donker. Je zou bijna een ruit inslaan om deze beestjes uit deze benarde situatie te redden.
Dierenbescherming en gemeente Best DOE EENS WAT!!!